Zo maak je webcare menselijk

Mijn favoriete uitdrukking op het moment is Conversational Human Voice: een fantastisch afstandelijke manier om te vertellen dat je bij webcare het beste een menselijke toon kunt aanslaan.

Ik klink sceptisch. Er zit weldegelijk iets achter.

More

Creatief met Instagram

Ik heb een paar voorbeelden verzameld van creatieve posts van merken op Instagram. Van mooie combinaties van tekst en beeld tot een infographic en een spelletje op Instagram Stories.

More

Netflix-display in de bibliotheek

De interface van Netflix is één van de meest iconische stukken design van vandaag. Geen wonder dat biebs over de hele wereld deze indeling, kleuren en categorieën toepassen in hun eigen “Bookflix”-display. In dit blog zie je voorbeelden van hoe dat zoal wordt aangepakt.

More

Boekverbranding redt bibliotheek

De bibliotheek in Troy, Michigan moest sluiten. Midden in de economische crisis hadden ze het zwaar en ze zouden het financieel allen redden met een belastingverhoging die Tea Party aanhangers tegenhielden.

More

Bepaal eerst je verhaal, daarna pas het kanaal

In zijn nieuwsbrief Cor’s Deli haalt Cor Hospes een aantal uitspraken van contentstrateeg Fleur Willemijn van Beinum aan uit een podcast van contentbureau WayneParkerKent. De kern: je moet eerst weten wat je wilt vertellen, daarna kijk je hoe het bij de juiste mensen terecht komt.

More