De zin van het leven volgens Jan Mokkenstorm

Psychiater Jan Mokkenstorm maakte van zelfmoordpreventie zijn levenswerk. Hij weet dat hij binnenkort sterft. In De Volkskrant gaf hij een mooi interview met een intrigerende visie op de zin van het leven. Doorgaan met het lezen van “De zin van het leven volgens Jan Mokkenstorm”

De omgeving waarin een werknemer werkt beïnvloedt prestaties vaak sterk

Voetballer Alexander Sørloth presteerde niet bij FC Groningen. Maar bij zijn nieuwe club scoorde hij aan de lopende band en verdiende hij binnen 5 maanden een vet contract in de Premier League. Een artikel over hoe kwaliteiten soms afhankelijk zijn van de context van voetballers en andere werknemers. Doorgaan met het lezen van “De omgeving waarin een werknemer werkt beïnvloedt prestaties vaak sterk”

Vergadertips van meestervoorzitter Alexander Rinnooy Kan

Alexander Rinnooy Kan zit zijn hele werkzame leven al vergaderingen voor. Aan de Volkskrant gaf hij zijn grootste vergadergeheimen prijs. Doorgaan met het lezen van “Vergadertips van meestervoorzitter Alexander Rinnooy Kan”

Een overgangsdag voor het weekend of vakantie

De schrijver van dit blog legt uit dat hij voor het weekend en vakanties een ‘transition day’ of overgangsdag inplant zonder afspraken. Hij werkt op deze dag alleen zijn takenlijst af en draagt waar nodig informeel werk over op collega’s.

The secret to actually enjoying your vacation is the day before it starts

Werkende leven voor HSP’ers

3 Persoonlijk Leiderschap
Persoonlijk leiderschap betekent dat je in staat bent om door middel van het nemen van de juiste acties en het inzetten van kwaliteiten en talenten je je doelen kan bereiken. Het is het goed kennen van jezelf, waardoor je ook weet welke stappen je juist wel of niet moet nemen in de praktijk.
Persoonlijk leiderschap staat voor mij voor ‘het juiste doen’. Met niks doen kom je nergens. En door het juiste te doen en daar de verantwoordelijkheid voor te nemen kom je verder. Ook als het even moeilijk wordt, zet je door. En dan met de focus op doen!
Dit is helaas datgene waar het kaf van het koren wordt gescheiden. Mensen die niet in actie komen, tonen geen persoonlijk leiderschap en komen niet verder. Het is een cruciale factor voor het bereiken van succes als HSP.

6 Doe alsof je daar al bent
Dit is een kleine mindset change die voor grote veranderingen kan zorgen. Waar ben je nu? Waar wil je zijn? Wat kan je in het heden doen met in gedachten dat je daar al bent?
Stel, je wil doorgroeien binnen de organisatie waar je nu werkt. Hoe voel je je als je daar zou staan? Als je de functie hebt. Wat kan je dan nu al doen om je zo te voelen? En wat kan je daarover al uitspreken naar anderen? Het is vaak een beslissing of stap in jezelf die ervoor zorgt dat je naar jouw next level gaat.

7 lessen om je ideale werkende leven te bereiken als HSP

Word lid van de nieuwsbrief!