Media en tweeps versterken polarisatie op social media

Voor VN schreven Thijs Broer en Chris Ostendorf een stuk over hoe de polarisatie op social media steeds vaker de politiek bereikt. Het blijkt dat tweeps en main stream media de verschillen versterken.

Doorgaan met het lezen van “Media en tweeps versterken polarisatie op social media”

Taal moet zeg maar echt het ding zijn van webcaremedewerkers

Klantenservice- en webcaremedewerkers kunnen echt het verschil maken. Wanneer een klant een uitstekend contact heeft met de medewerker heeft hij een uitstekende beleving met het merk. Doorgaan met het lezen van “Taal moet zeg maar echt het ding zijn van webcaremedewerkers”

Modereren is het goede voorbeeld geven

Het is verleidelijk om moderatoren een pak met regels te laten handhaven in een community (‘policing’). Het is echter belangrijker om de juiste sfeer neer te zetten. Hierin hebben moderatoren een voorbeeldfunctie.

Hier is de analogie van het gebroken raam op van toepassing:

Interesting article from ‘82, called Broken Windows, points out that when one window is broken you should quickly repair it before all windows will be broken. With online moderation it works the same! Bad examples lead to more of the same kind of behaviour.

Bron: Tweet en tweet van @KirstenWagenaar

Meer info: Broken Windows Theory op Wikipedia

Lurkers profiteren van hardop samenwerkende communityleden

Lurkers zijn de zwarte schapen van communities. Je weet dat ze er zijn, maar je ziet ze niet of nauwelijks. Dat is ook niet erg want ze dragen toch niet bij. Ondertussen krijgen ze wel alles mee en juist daar kunnen ze van profiteren. Doorgaan met het lezen van “Lurkers profiteren van hardop samenwerkende communityleden”

GTD en de dag beginnen

GTD-tips van MeerEffect om de dag productief te starten

Als je zorgt dat je dag goed start, heb je daar de hele dag profijt van.

Blokkeer (minimaal) het eerste uur van de dag in je agenda voor ‘eigen werk’. Zo voorkom je dat anderen meteen al overleggen inplannen. Aangezien je tijdens een afspraak met anderen je e-mail niet checkt, doe je dat ook tijdens deze afspraak met jezelf niet :-). Je hebt de vorige werkdag je inbox nog gezien, dus die kan (in de meeste gevallen) best een uurtje wachten. En na dat uur, ben je ook echt even beschikbaar voor ad hoc werk.

Noteer aan het einde van de werkdag wat je de volgende ochtend als eerste gaat doen. Zorg dat je precies weet wat je gaat doen door een heldere actie te noteren. Dan heb je ’s ochtends geen energie en tijd meer nodig om te kiezen. Je maakt het makkelijker om het ook echt te gaan doen.

Maak er eventueel een aparte groep voor op je Eerstvolgende Acties lijst. We noemen dat in GTD de ‘context’. Elke ochtend doe je dan minimaal één actie van die context. Geef die een naam die je aanspreekt, zoals groot, xl, ochtend, focus, impact of flow.

Help jezelf uit je inbox te blijven. Laat Outlook starten in je agenda bijvoorbeeld, in plaats van in de inbox. Of zet Outlook offline als je afsluit, zodat je ’s ochtends niet meteen nieuwe e-mail ziet. Dat zijn kleine aanpassingen die helpen om te doen wat je je hebt voorgenomen.

Lees bij MeerEffect: Een goed begin is het halve werk

Wat is de Stand van Webcare anno 2018 in Nederland?

Blog van Upstream over webcare in profit en non-profitsector. Besproken worden menselijke toon (Coversarional Human Voice), mandaat van medewerkers (bij non-profitsector is er minder mandaat) en de opkomst van Whatsapp.

Wat is de stand van webcare in Nederland?

Word lid van de nieuwsbrief!