Het leukste dat je kunt worden is jezelf

Mijn fantasiekwab staat weer open

Ik wilde dit blogje beginnen met het woord ‘luisterlezen’. Dat deed ik niet omdat de zin hakkelde. En omdat ik dacht dat jij zou denken dat ik je met zelfbedachte woorden wilde imponeren. Dus verherbouwde ik de opening van dit stukje naar deze alinea.

Wat ik wilde zeggen: ik luister naar audioboeken. Vorige week hoorde ik er eentje van Elja Daae uit over bloggen en daar werd ik gelijk weer blij van. Ideeën vielen over elkaar heen in mijn hoofd. Daar werd ik blij van en het voorlopige resultaat lees je hier.

Wie heeft mijn schrijfstijl gevonden?

Ik zit wel met een licht existentieel probleem nu ik weer veel wil bloggen. Waar schrijf ik over? Heb ik er wel tijd voor? Hoe vind ik mijn eigen stijl weer terug?

Alle ideeën vlogen mijn fantasiekwab weer in.

Om de creativiteit in mijn hoofd toch te laten tuimelen abonneerde ik me op nieuwsbrieven over schrijven. Die van Kitty Kilian van de Blogacademie was een schot in de roos. Ze schreef over botsende bijvoeglijk naamwoorden. Zoals romantisch verbitterd, zakelijk geroerd en delicate as a handgrenade. De dapperste ideeën koekeloerden door een kier of de kust nu veiliger was.

Hoop op een schrijfstijl die typisch Bjorn is, stelde ze gerust.

Vorige

De tegenzinnetjes van Matthijs

Volgende

Laat los en swipe naar links

  1. Elja

    Wat heerlijk Bjorn! Ik heb hetzelfde: zodra ik ga bloggen neemt mijn creativiteit toe. En net als jij moet ik dan even zoeken en heb ik twijfels over mijn stijl etc. Maar ik heb geleerd dat DOEN het belangrijkste is. Er moet meer geblogd worden!! 😀

  2. Ha, WIE HEEFT MIJN SCHRIJFTSIJL GEVONDEN? Is een fantastische kop voor een blog. of voor een column. Of voor een boek. Jaloers op.

  3. Dhyan

    Ik zal maar niet reageren, je haalt toch mijn reacties weer weg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén