Het voordeel van een langdurige crisis, is dat andere dingen weer belangrijk worden. Zo schijnt er bij ons in de straat een steenmarter rond te sluipen.

Dat zijn verraderlijke beestjes. Ze knagen aan van alles dat los en vast zit. Zo ontdekte een buurman dat het isolatiemateriaal van zijn motorkap was aangevreten. Daar had hij geluk mee, want ze lusten ook kabels en andere kostbaar te vervangen onderdelen.

Reden voor Eleanor om zich zorgen te maken. Onze auto hebben we nog maar kort en schade zou daarom extra zonde zijn. Ik plande een shop en go afspraak bij Gamma voor een frame met kippengaas. Steenmartersblijven onder je auto vandaan als ze geen vaste grond, maar wiebelig gaas onder hun pootjes voelen.

Klussend in de garage voelde ik mij voor het eerst in maanden weer een echte huisvader. De vraag “Wie is toch die man die elke zondag in de garage doorbrengt?” was al maanden niet bij mijn kinderen opgekomen. Bij het raadsel “Het zit op de bank en het kijkt Star Trek voor de 23e keer” denken ze wel direct aan mij.

Alles ging goed, tot ik voor het eerst gaas moest knippen. Geen van mijn tangen was er tegen opgewassen. Uiteraard. Bjorn’s 17e Wet trad in werking: Als je voor een klus naar de bouwmarkt moet, dan moet je gegarandeerd n├│g een keer om hem af te kunnen maken.

Ik plande weer een winkelafspraak. En stapte in de auto. Ik maakte me even zorgen. Want wat als zo’n knaagbeest mijn remleidingen te pakken had gehad? Ik rolde extra voorzichtig naar achteren. Ik testte de rem. Hij deed het. Gelukkig.

Het leven is een thriller. Je moet wel zelf de suspense erbij fantaseren. Bjorn’s 43e Axioma.