Het leukste dat je kunt worden is jezelf

De tegenzinnetjes van Matthijs

Op Nu.nl snaaide ik een paar quotes van Matthijs van Nieuwkerk uit de VARAgids. Een stukje over sterflijkheid en nieuwe liefde in typische Matthijs-zinnetjes.

De presentator heeft een pijnlijke rug waardoor wielrennen niet meer gaat. Reden voor de interviewer om aftakeling erbij te halen. Matthijs reageert zoals hij altijd doet bij zaken die te dichtbij komen: hij neemt afstand en overbrugt die met kleur. In dit geval haalt hij Magere Hein erbij.

“Wanneer deelt die vreselijke Magere Hein zijn eerste tik uit? Meestal zonder aankondiging of reden. Pats! En daar lig je dan, aan slangetjes en metertjes in een academisch ziekenhuis. Nooit meer zal je de oude worden. Of Magere Hein loopt je huisje nog even voorbij. Noem dat dan maar gerust een beetje mazzel.”

Over zijn nieuwe liefde spreekt hij mooi en met tegenzin. In het begin feitelijk. Aan het eind ook, maar daar wordt het opeens beeldend. En alsof het hen overkwam, zodat hij zich verder niet hoeft te verklaren.

“Ik werd aan haar voorgesteld door mijn vriend ‘Eus’ (Özcan Akyol, red.). Wat moet ik er verder over zeggen? Ik zou met gemak kunnen verdedigen dat ik hier niet aan toe was en er al helemaal niet op uit was, maar wat heeft het voor zin: daar stonden we.”

Vorige

Hoe klonk een modem ook alweer?

Volgende

Mijn fantasiekwab staat weer open

  1. Dhyan

    Soms zou je willen dat je andermans problemen had.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén