Prins Charles en zijn Camilla wilden medewerkers in de zorg een hart onder de riem steken. Maar het kan ook zijn dat hun spin doctor dat bedacht had.

Er werd een camera op een statiefje gezet en er drukte iemand op REC. Dit was het resultaat.

Heb ik een dipje, dan zet ik dit filmpje op. Het is zo heerlijk onhandig.

Charles die de deur open houdt voor zijn vrouw. Camilla die zich langs hem naar buiten wurmt en met haar handen in de lucht twijfelt of ze al mag beginnen met klappen, omdat Charles de deur nog niet dicht heeft.

En dan het applaudisseren. Strikt genomen deden ze dat voor de cameraman. Het klapt sowieso prettiger als de bejubelde fysiek aanwezig is. In 70% procent volle schouwburg kun je onbespied enthousiast applaudisseren.

Met z’n tweetjes voor een paar persvoorlichters bij een zijingang van je paleis is het anders. Dan moet je je applaus ownen. Klappen alsof je leven afhangt van de batterij artsen, verplegers en verzorgenden die zich denkbeeldig naast je paleis hebben geposteerd.

Maar, nee, halverwege slaat de twijfel toe. En dan bekruipt ze ook het idee dat een applausje van twee nooit echt een staande ovatie kan worden.

Toch geef ik Charles en Camilla een voldoende op basis van inzet. Harry en Meghan deelden een halfbakken Instagram-story met een reeks applaus-emoji.

Gelukkig deden de kinderen van zijn broer het een stuk enthousiaster.

Als zorgmedewerkers ook veel lol aan het ongemak in dit filmpje hebben, dan is het geslaagd.