Ik haat jaaroverzichten. Daarom is Bjorn’s Filter 8 vooral een vooruitblik. Maar ik moet natuurlijk wel even stilstaan bij de stapel zwart-witfoto’s die ik dit jaar maakte.

Waar wacht je nog op? Lees vlug verder!

Bijna 500 zwart-witfoto’s

Het afgelopen jaar plaatste ik elke dag minstens één zwart-witfoto. Dat resulteerde uiteindelijk in 492 kiekjes. Daarnaast leerde ik wat een goede zwart-witfoto maakt en hoe je van 300 naar pak ‘m beet 1100 volgers op Insta gaat.

Ik heb alle foto’s gearchiveerd op een speciale site. Mijn favoriete feature is dat je bij iedere foto door kunt klikken naar een willekeurige andere foto.

Kijk snel op bw.bjornfranke.nl

Mijn project voor het nieuwe jaar…

… ben je nu aan het lezen! Een paar weken geleden ben ik met Bjorn’s Filter begonnen omdat ik me herinnerde hoe leuk het was om een eigen krantje te maken. Het gevoel dat ik ook had toen ik in 1999 met een e-zine begon. Een website die uitmondde in dit blog.

In Bjorn’s Filter ga ik het komende jaar op zoek naar mijn digitale roots. Ik heb de backups teruggevonden van websites die ik 20 jaar geleden maakte. Ik ben van plan om die helemaal uit te pluizen en te ontdekken of ik er na al die tijd nog iets over kan leren op het gebied van contentmarketing.

Om het jaar goed af te sluiten trap ik af met een 365-dagenproject dat niet is gelukt. In 2009 – voor het iPhone-tijdperk – wilde ik elke dag een selfie maken. Dat hield ik toch nog 192 dagen vol. Ik was mijn tijd ver vooruit, want pas vier jaar later werd ‘selfie’ Woord van het Jaar.

Gelukkig hebben we de foto’s nog

Voor ik vergeet!

Spotify en Goodreads vertelden mij onlangs van welke muziek en boeken ik in 2017 het meest heb genoten. Kijk eens rond. Wie weet zit er wat voor je tussen!

Ik wens je het beste, mooiste en warmste toe voor 2017

Gepubliceerd door Bjorn Franke

Op dit blog vind je inzichten en ideeën over communities, storytelling, innovatie en persoonlijke ontwikkeling

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word lid van de nieuwsbrief!