Ik heb een zwak voor oude internettechnologie. En nog wel het meest voor GIFjes. Ze bestaan al meer dan 30 jaar en dankzij Whatsapp, Facebook en – nu ook – Instagram zijn ze relevanter dan ooit. En dan vond ik laatst ook nog een projectje met GIFjes van mijzelf terug.

Kijk maar eens!

Bjorn’s Gein met GIFjes

In maart 2000 plaatste ik een maand lang animaties op mijn (eerste!) weblog. Ik had ontdekt hoe je met bewegende GIFjes en deels transparante GIFjes animaties kon maken. Redelijk briljant als technisch concept. De uitvoering vind ik 18 jaar later wat matigjes. Maar wel te gek om weer terug te zien.

Bekijk snel mijn 2bits Movies op mijn eerste weblog ooit!

Liefde voor GIFjes

Ik dook voor 42bis  al eens in de achtergronden van het GIFje. Het leukste weetje gaat als volgt: Er is wat onenigheid over de Engelse uitspraak van GIF. De meest aannemelijke is dat je het uitspreekt als ‘give’. Maar er is een groep mensen die hardnekkig ‘djiff’ blijven zeggen.

Begin de dag 6 andere weetjes over het GIFje

Historische GIFjes

Met GIFjes kun je verbazingwekkend veel meer dan de animaties die ik maakte voor 2bits Movies. Adam Koszary werkt bij een Engels museum en vermaakte zijn volgers een jaar lang met grappige GIFjes van historische tekeningen.

Lees: Historic GIFs wot I did

Gepubliceerd door Bjorn Franke

Op dit blog vind je inzichten en ideeën over communities, storytelling, innovatie en persoonlijke ontwikkeling

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word lid van de nieuwsbrief!