In Bjorn’s Filter zet ik de beste, leukste en meest interessante verhalen uit mijn tijdlijn voor je op een rij. Met deze keer: de beste stem op de radio, de impact van blauw op social en een korte geschiedenis van awkwardness.


Awkwardness is van schoolfoto’s af te lezen

Voor awkwardness is geen goede Nederlandse vertaling. Toch weten we allemaal wat er ongeveer mee bedoeld wordt. Het woord heeft de afgelopen jaren via populaire cultuur een plek veroverd in ons collectieve bewustzijn.

“De term verraadt een verhoogd zelfbewustzijn, een distantie ten opzichte van de eigen publieke persona, die de afgelopen jaren dankzij sociale media natuurlijk drastisch op de voorgrond is getreden.”

In de Groene Amsterdammer wordt het boek van Ty Tashiro over awkwardness besproken. Een onderzoek naar ongemak op schoolfoto’s viel mij in het bijzonder op.

Lees het artikel op de website van De Groene


Twitterende agenten vergroten het gevoel van veiligheid niet

Tijdens de Grote Social Media Bubbel van 2011 schoten twitterende politieagenten als paddestoelen uit de grond. Ik ben daar erg enthousiast over want het zorgde voor een uitstekend contact met ‘mijn’ wijkagent.

Uit onderzoek blijkt nu dat burgers zich niet veiliger voelen. Blauw op straat weegt niet op tegen blauw of social media.

“De wijkagent komt voor allerlei communicatieafwegingen te staan waarbij de juiste (woord)keuzes gemaakt moeten worden. Het hanteren van een bepaalde communicatiestrategie op een bepaald moment kan positief uitpakken, maar er bestaat ook een afbreukrisico wanneer er onbedoeld onhandig wordt gecommuniceerd.”

Lees de samenvatting van het promotieonderzoek


3FM-dj Angelique Houtveen koos voor geluk

Ze is de beste ‘nieuwe’ stem op de radio van dit moment. In Trouw vertelt ze hoe ze haar eigen pad koos, dat ze zich niet liet tegenwerken door een bloedziekte en hoe ze uiteindelijk in de middag op 3FM terechtkwam.

“Het leven is te kort voor veilige keuzes, vond ik. Ik wilde iets doen wat me echt gelukkig maakte. En dat moest iets met muziek zijn. Dus stopte ik met mijn baan.”

Lees het hele interview op de website van Trouw (of bij Blendle)


En dan dit


Elke week Bjorn’s Filter in je mail? Meld je aan!

Gepubliceerd door Bjorn Franke

Op dit blog vind je inzichten en ideeën over communities, storytelling, innovatie en persoonlijke ontwikkeling

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word lid van de nieuwsbrief!