Een doorbitch staat bij de ingang van een club en laat alleen een bepaald publiek toe. Meestal knapper en hipper dan de mensen die buiten moeten blijven.

Zoals ook een journalist niet blind ieder persbericht zijn blad binnen laat. Meestal met betere argumenten dan iemands uiterlijk of kledingsstijl, want een journalist vraagt zich in eerste instantie af of je nieuws komt brengen.

Pas dit idee toe bij het schrijven van persberichten

Jij wilt reclame maken voor je organisatie, product of dienst. Een journalist wil nieuws brengen in zijn dagblad, vakblad of bokkeblad. Bedenk een insteek waarin je beide doet.

Voorbeelden van insteken voor persberichten

  • Zoals een groenteboer die vertelt dat dorpsgenoten niet meer naar de stad hoeven voor biologische groente, omdat hij daar alle ruimte voor heeft na de verbouwing.
  • Een producent van nachtbeugels die onderzocht heeft, dat als je vol zelfvertrouwen lacht, je meer kans maakt op die promotie of geluk in de liefde.
  • Een club die ladies night promoot, zodat vrouwen ongestoord kunnen dansen na veel nieuws over #MeToo in de media.
  • Of doe als uitvaartverzekeraar DELA. Die stelt ieder jaar de Uitvaartmuziek Top 100 op van de meest gedraaide nummers op begrafenissen en crematies.