Dat je spion bent, snap ik. Maar hoe je het wordt, daar heb ik geen idee van. En dat is een probleem voor de P&O’ers van de AIVD. Een nieuwe James Bond harken ze misschien nog wel binnen, maar hackers en cybersecurityprofessionals slaan ze moeilijker aan de haak.

Recruitment via podcast De Dienst

Podcast van de AIVD door de recruitment van hackers

In de zesdelige serie horen luisteraars hoe de AIVD een terroristische dreiging onderzoekt. AIVD-medewerkers leggen op basis van hun kennis en ervaring uit wat daarbij komt kijken. Het is voor het eerst dat de AIVD Nederland op deze manier laat meeluisteren met zijn werk.

Fictieve terroristische dreiging

In de podcast spreken AIVD’ers over het werk dat ze doen aan de hand van een fictieve terroristische dreiging. Volgens directeur-generaal van de Erik Akerboom willen ze hiermee een beter beeld geven van het werk en het belang van de AIVD.

Een podcast is een slimme keuze

En dat vind ik heel slim. Want wie wil er nou niet een kijkje nemen achter de geheime deuren van een veiligheidsdienst? Een podcast is ook goed gekozen. Die kun je prima luisteren op weg naar je (binnenkort oude?) werk, tijdens het was opvouwen of sporten. Bovendien breng je je recruitmentboodschap naar het publiek dat zich op podcastplatformen beweegt.

Het 1e seizoen gaat over terroristische dreiging. Het 2e seizoen gaat over cyberdreiging