Press "Enter" to skip to content

Star Trek

Sinds halverwege de jaren ’90 volg ik Star Trek. Ik heb het meeste al gezien. En nu zit ik midden in Star Trek: Enterprise.

Toen Enterprise in Nederland op de buis was, ben ik enorm afgehaakt. Het was echt compleet anders dan de eerdere series. Er zat voor mijn gevoel ook veel minder vaart in. Captain Picard beamde met het grootste gemak naar een planeet toe. Deze serie speelt 200 jaar eerder en de transporter wordt dan alleen nog voor spullen gebruikt. Als ze willen kijken op een planeet, moeten ze eerst een aparte shuttlecraft pakken. *Gaap*

Een aantal maanden geleden heb ik de serie weer ontdekt. Nu ben ik verslaafd. Ik zit inmiddels in seizoen 3 en het wordt steeds beter. De verhaallijnen zijn lekker lang en het spant er echt om. De nadruk ligt bovendien nu op de meest interessante hoofdpersonen. Ik haal twee hoofdpersonen dus ook niet langer door elkaar. En ik ben gewend aan de “aftandse” techniek.

Ik wil de komende tijd vaker over Star Trek schrijven. Dankzij al die uren televisie kijken weet ik er veel van. Met enige trots beweer ik regelmatig dat ik alles in het echte leven kan relateren aan Star Trek.

En dat is wat ik van plan ben te doen 🙂

Be First to Comment

Geef een reactie