Press "Enter" to skip to content

De enige dag waarop Star Wars beter is dan Star Trek

Eén dag per jaar ben ik als Trekkie en woordspelingsfetisjist jaloers op fans van Star Wars. En dat is altijd op May The 4th.

Het is een woordspeling van je hela hola. Geniaal in zijn eenvoud en voor iedereen die een beetje van Star Wars weet te begrijpen. Dat maakt internationaal 4 mei tot een moment om onbeschaamd je haar op te rollen tot Princess Leia donuts en de batterijen van je light saber uit de oplader te halen.

Woordspelingen met Star Trek zijn daarentegen lastig en lichtjaren vergezocht. Ik kom niet verder dan “Ik heb Star Trek”, als titel van een interstellair kookboek vol recepten voor Klingon gagh, Bajoraanse hasperat of Ferengi wormsteaks. Misschien dat het wat wordt als je creatief met Captain Kurk bent.

Zijn er dan geen datums waar je wat mee kan? Ik kan alleen First Contact Day op 5 april bedenken. De dag waarop de mensheid en Vulcans elkaar voor het eerst ontmoeten. Maar met een fictieve gedenkdag in de toekomst bereik je een te select gezelschap.

Het is volgens mij voornamelijk relevant voor Trekkies die iedere mogelijkheid aangrijpen om hun Captain Picard baldcap op te doen en hun Spock oortjes uit de mottenballen te halen.

Kortom, aan alle Star Wars fans: ik hoop dat je vandaag een mooie dag hebt gehad. En may the force live long and prosper.

One Comment

Geef een reactie