Press "Enter" to skip to content

Beste plugins als je je blog gaat migreren

Ik ben n bezig met een grote migratie van verschillende blogs. Laats kwam ik tot de conclusie dat ik 3 verschillende blogs had waar ik geen van allen veel – of uberhaupt – op schreef. Dat samenvoegen van blogs valt nog niet mee. Gelukkig heb je een hele bubs handige plugins voor WordPress. Deze heb ik gebruikt.

Batch move

Ik had een hoop verschillende categorien na de migratie. Die heb ik gereorganiseerd met Batch Move. In WordPress kun je namelijk niet in bulk categorien van posts verwijderen of veranderen. Plugin Batch Move doet wel.

Find and replace

Ik had verschillende blogs op verschillende domeinnamen. Ik had veel kapotte URLs in afbeeldingen omdat ze allemaal een nieuw plekje kregen op de webserver. Met de plugin Find and Replace heb ik die makkelijk kunnen fixen door te zoeken op het eerste deel van het adres en die te vervangen door de nieuwe.

FV Top Level Categories

Dit is niet perse een plugin voor migraties maar wel als je de directory “category” uit de URLs van je posts en categoriepagina’s wil hebben. Erg handig want ik erger me er aan 😉

WordPress importer / exporter

Deze plugin is onontbeerlijk. Hiermee importeer en exporteer je post, pagina’s, etc, uit je oude blog en importeer je hem in je nieuwe blog. Je hoeft hem niet te downloaden want deze functie zit standaard in WordPress.

Bonus plugin: Shortcodes Ultimate

De beste plugin – die overigens niets met het migreren van een blog te maken heeft – is ShortCodes Ultimate. Hiermee maak je het jezelf gemakkelijker om lastige YouTube-codes en dergelijke op je site te plaatsen. Maar ook: accordions, sliders, Google Maps en nog veel meer plemp je met het grootste gemak in je blog.

2 Comments

  1. Margo Margo 17 oktober 2014

    Bedankt. Hier ga ik ook thuis eens naar kijken!

    • Bjorn Bjorn Post author | 17 oktober 2014

      Leuk, ik hoop dat je er wat aan hebt!

Geef een reactie