TED Talk van Monica Lewinsky over kracht van empathie

Monica Lewinsky vertelt in deze TED Talk over hoe zij het middelpunt van aandacht werd in een proces tegen president Bill Clinton. En hoe dat haar er nu toe zet om na te denken over cyberpesten en handel in schaamte.

Read More

Zoektocht om mijn adviesvaardigheden te verbeteren

Ik had het laatst met iemand uit mijn netwerk over mijn ervaring in training en coachen. Hij vertelde dat steeds meer organisaties advies vragen over online communicatie en dat vervolgens zelf uitvoeren maar daarin wel gecoacht willen worden.

Read More

Zo werkt internet dus

Hoe zit internet in elkaar? XS4ALL beantwoordt die vraag in een minidocu. Ze doorlopen alle knooppunten die een e-mail naar Amerika passeert. Af en toe mooi verstilt. Geweldige content voor humanistische en (vooral!) methodische persona’s. Ik weet zeker dat Elke dit geweldig vindt.

Read More

Dansende banaan op het graf van Hyves

Vandaag is Hyves een jaar ter ziele. Stiekem vind ik dat heel jammer. Want hoe gaaf is het eigenlijk dat een Nederlands bedrijf driekwart van de bevolking een account laat aanmaken. Dat moet herdacht worden.

Read More

Mailen met Bjorn: 5 dingen om rekening mee te houden

Outlook vertelde me laatst dat ik in 2014 al meer dan 4500 mails had gehad. Best veel, en dan zijn er collega’s die nog veel meer krijgen. Je zou eens aan je werk toekomen! 😉

Om mijn werk toch gedaan te krijgen gebruik ik deze 5 regels bij e-mail.

Read More

Beste plugins als je je blog gaat migreren

Ik ben n bezig met een grote migratie van verschillende blogs. Laats kwam ik tot de conclusie dat ik 3 verschillende blogs had waar ik geen van allen veel – of uberhaupt – op schreef. Dat samenvoegen van blogs valt nog niet mee. Gelukkig heb je een hele bubs handige plugins voor WordPress. Deze heb ik gebruikt.

Read More

De vraag die niemand stelt over Zeemans ondergoedreclame

Heb je de nieuwe reclame van Zeeman al gezien? Ik vind hem erg goed. Alleen… ik vraag me 1 ding af.

Read More

Hyperlapse experimentje met wasmachine

Ik heb met de app Hyperlapse van Instagram een filmpje gemaakt van onze centrifugerende wasmachine. Hij is leuk geworden 🙂

Read More

CIA zit op Twitter. Hebben we daar wat aan?

Na de AIVD zit nu ook de CIA op Twitter. Dat is mooi want het is altijd goed als een overheidsdienst, zeker de geheime, doet aan een stukje openheid naar de mensen toe, zeg maar.

Read More

Klepper maakt ansichtkaarten van je mobiele foto’s

Ik heb een leuke app ontdekt: Klepper! Hiermee kun je een foto als ansichtkaart naar iemand toesturen. Gewoon met je mobiel. 

Read More