Press "Enter" to skip to content

Zoon van een Egyptenaar en een Poolse gravin

Ramses Shaffy is dood. Dankzij zijn heengaan heb ik iets nieuws ontdekt. Ramses had een Egyptische vader. En zijn moeder was een Duitse barones Poolse gravin van Russische afkomst. Met zo’n achtergrond mag je genetisch gezien geen belastingambtenaar worden.

Vanvond buitelen de eerbetonen over elkaar heen. RTL Boulevard heeft een tickertape.  Albert braakt feitjes, nieuwtjes en anekdotes de ether in. Ik kijk naar de tickertape en moet haast denken aan terroristisch breaking nieuws.

Deze december zullen ze de CDs, DVDs en boeken niet aan te slepen zijn. Een week voor Sinterklaas is een heel lucratief moment om dood te gaan. Lucratief voor je platenmaatschappij en je uitgever. Volgens mij had Ramses daar al jaren (wat heet: nooit) geen belang meer bij. Misschien was 2 weken eerder nog iets beter geweest. Jammer dat het zo werkt.

En ook een beetje zielig voor Pia Beck. Zij is de Farah Fawcett van Ramses geworden. Een dag eerder dood dan een veel grotere legende.

Ik ken Ramses Shaffy van zijn greatest hits. Fijn om te horen als je op een verdwaald moment Radio 2 aan hebt staan. Hoe ouder hij werd, hoe knuffelbaarder hij werd.  Een lot dat veel rebellen overkomt. Dat is ergens jammer, want het is niet meer dan een manier om de herinnering aan vroeger levend te houden. En ergens is het ook weer niet jammer.

Niemand neemt Keith Richards nog echt serieus.

7 Comments

 1. mack mack 1 december 2009

  Inderdaad, neem dan een voorbeeld aan Herman Brood.

  • Bjorn Bjorn 1 december 2009

   Oud Brood is inderdaad niet lekker.

 2. mack mack 1 december 2009

  Hoe bedoel je dat trouwens, dat je dan geen belastingambtenaar kunt worden?

  • Bjorn Bjorn 1 december 2009

   Met zo’n achtergrond moet je wel kunstenaar worden!

 3. Kwebbel Kwebbel 2 december 2009

  Pia Beck is een beetje als Gerrie Kneteman, die stierf immers op de dag dat Theo van Gogh werd vermoord.
  Zo zie je maar. Als je beroemd/bekend bent moet je goed oppassen om op het juiste moment “afscheid te nemen”.

Geef een reactie