Press "Enter" to skip to content

Weg met de grondwet

Vertrouwen in de politiek. Daar heb ik nooit echt over nagedacht. We leven in een rijk land. Dus ik heb daar nooit aanleiding voor gehad. Maar nu voel ik wel wat voor een dictatuur.

Dictaturen gaan veel langer mee dan kabinetten. Een kabinet valt. Dictaturen vallen niet. Dat scheelt veel gedoe.

Daarnaast vind ik dat mijn ene stem erg weinig uitmaakt. Ik stem altijd braaf, daar niet van, maar eigenlijk alleen om het recht op beklag te hebben.

In Nederland hebben we minstens 3 partijen voor een regering nodig. Dus wordt jouw stem versneden als derderangs coke. Papaverpoeder tussen bakmeel, bloem en poedersuiker. Je betaalt je scheel, high word je er niet van en je kunt er koek noch keek van bakken.

Dictatuur is ook veel efficiënter. Als hè ergens een weg wilt hebben, dan komt daar een weg. Heb je zin in oorlog, dan vier je oorlog. En moet er ergens een standbeeld komen, dan weet je altijd wie je moet afbeelden. Lekker overzichtelijk.

Een dictatuur, dus. Maar wie moet dat doen? Ik zat te denken aan de politicus die al 30 jaar op het hoogste niveau aan de macht is.

Majesteit, aan u de eer om de grondwet in de hofvijver te flikkeren.

4 Comments

  1. David David 21 februari 2010

    Hop, zo even de hele democratie aan gort geblogd.

  2. mack mack 21 februari 2010

    Niks aan toe te voegen eigenlijk.

  3. Xiwel Xiwel 21 februari 2010

    Misschien wil Nazerbajev ons miniscule landje wel even annexeren. Is ook mooi voor een gezamelijke schaats- en wielrenploeg. Scheringa kan toegevoegd worden aan zijn adviseurs.

Geef een reactie