Press "Enter" to skip to content

Wat is er met het jaar 2000 gebeurd?

De jaren nul zijn voorbij. Eigenlijk zonder het te merken zijn we een nieuw decennium ingesneakt. We hebben het jaar 2000 met veel bombarie gevierd, maar het eerste decennium is met stille trom vertrokken. Toch gek.

Een nieuw decennium is niet niks. En toch is het niets meer dan een 1 in plaats van een 0 als derde letter in een jaartal. Maar toch. Ik vond het wel reden voor een klein mediahypeje, extra champagne of extravagant hedonistisch gedrag. Ik heb aan geen van drieën meegedaan. Waren de zeroes dan zo slecht, dat we ze apathisch achter ons hebben gelaten?

Bijna niemand weet trouwens van de enorme schande aan het begin van de zeroes. Het jaar 2000 hoort officieel niet bij de 21e eeuw. De jaartelling is begonnen bij het jaar 1. Dus het duurde tot 2001 voordat 2 millennia voorbij waren. Maar het decennium van de jaren nul  begint wel gewoon in 2000.  We hebben dus net een decennium achter ons gelaten die plaatsvond in 2 millennia.

Ik ben overigens wel blij dat de jaren nul voorbij zijn. Sociaal en politiek vond ik het geen leuke tijd. Al heb ik aan andere dingen hele fijne herinneringen. Ik heb Eleanor leren kennen, Marit en Elke zijn in ons leven gekomen. En ik blog 10 jaar. Da’s ook iets om te vieren.

O ja, het eerste decennium van onze jaartelling (jaar 1 tot en met jaar 9) duurden maar 9 jaar.

2 Comments

  1. Kwebbel Kwebbel 16 januari 2010

    Er lag zoveel nadruk op 2000, er wat er mis zou kunnen gaan dat we er nu niet bij stil hebben gestaan dat we alweer 10 jaar verder zijn.

    En ging er in 2000 niets fout in 2010 deden tenminste een fiks aantal Duitse pinpassen het niet. Die voelden dan tenminste nog wel dat er een nieuw decennium aangebroken was

  2. Bjorn Bjorn 17 januari 2010

    Dat las ik. ik moest eigenlijk heel erg lachen 🙂

Geef een reactie