Press "Enter" to skip to content

RIP Jimi Jamison

Precies 8 dagen na zijn 63e verjaardag stierf Jimmy Wayne Jamison. Bij het grote publiek bekend als Jimi Jamison, zanger van de Amerikaanse band Survivor. Daarmee is een eind gekomen aan de meest succesvolle mislukte carrière in de geschiedenis van de populaire muziek.

Mislukt? Ja, wel een beetje. Ten eerste is hij er niet in geslaagd om op te leven naar de naam van de band waar hij bekend mee werd: Survivor. Toegegeven, de kans dat je eeuwig leeft is erg klein.

De echte tragedie zit in Survivors megahit eye Of The Tiger. Dit nummer werd de hitlijsten in gezongen door Dave Bickler, de oorspronkelijke zanger van de band. Maar dat betekende niet dat het collectief uit Chicago, Illinois onder frontman Jamison geen hits meer had. In 1984 bereikte Burning Heart de tweede plek in de Amerikaanse top 100.

De samenstelling van Survivor kent een grillig verloop. In de loop van de decennia wisselden Jamison en Bickler regelmatig van stuivertje op leadzang. Om vanaf 2013 gezamenlijk met de band op de bühne de staan. De grote hit kwam er alsnog toen hij het theme  in zong van Baywatch, de één van de meest campy series van de jaren ’90.

Zondag 31 augustus 2014 stierf Jimi Jamison aan een hartaanval. Een aandoening die vaak gepaard gaat met een brandend gevoel op de borst.

Be First to Comment

Geef een reactie