Eleanor heeft een complete schatkist met Rentepunten©. Nu is aan mij de eer om ze stuk te slaan in de webshop van ING. Een taak die ik niet licht opvat. Maar windowshoppend voel ik me nu al bekocht.

ING vertelde Eleanor vandaag dat in maart 9000 Rentepunten© worden bijgeschreven op het conto van één van hun beursboefjes. Je blijft een Nederlander dus je rent naar de website om eens lekker legaal proletarisch te gaan shoppen. Ik werd er helemaal blij van. Toegeven aan je eigen hebberigheid is het leukste dat er is.

Euforisch tikte ik het webadres van ING in, klikte ik naar de winkel en ik viel in een diep Rentepunten©-gat. Toen ik daar uit was geklommen begon het grote snikken. De winkel staat vol met spullen die je niet nodig hebt.

Maar je hebt veel Rentepunten©. Iets dat je niet nodig hebt, is gratis nog steeds leuk. Nou, nee, dus. Stel: Je wilt een EasyWalker Flair kopen (laten we eens gek doen!). Dan ben je 15.000 Rentepunten© lichter en moet je ook nog eens €150 bijbetalen. Waarom moet je nog zoveel bijbetalen? Zit de rest in de aanbetaling van de Porsche Cayenne van de maîtresse van de bestuursvoorzitter? Wat is dit voor programma?

Ik zit in de verzekeringen dus durf ik best een financieel adviesje te geven in de intimiteit van ons eigen huis. Opzeggen die hap. Als je bank je al beduvelt in het spaarprogramma, dan heb ik geen vertrouwen in de spaarrekening.