Press "Enter" to skip to content

Offline feeds lezen met Tabbloid

HP heeft een nieuwe dienst die een RSS-feed omzet in een PDF: Tabbloid. Op het eerste oog is dat nogal onzinnig, want daar heb je een RSS-reader voor. Bovendien, speelt een PDF geen filmpjes af.

Tabbloid is handig voor lange artikelen
Lange artikelen lees ik vaak niet, omdat ik dat niet prettig vind achter de computer. Tabbloid lost dat op. Ik heb een speciale feed aangemaakt die dat voor mij regelt.

Speciale RSS-feed in Google Reader
Ik tag lange artikelen met tabloid (foute spelling, weet ik!). Tabbloid leest RSS-feed van alle artikelen met de tag “tabloid” in. Zo krijg ik elke ochtend alle berichten in één PDF in mijn mail. De PDF print ik en lees ik op een moment dat het mij uitkomt.

Hoe kom ik aan de RSS-feed van een tag?
Ga in Google Reader naar “Instellingen” en daarna naar “Mappen en tags”. Klik op het RSS-icoon van je tag om de feed openbaar te maken. En ga naar de openbare pagina. Daar kopieer je de link van de Atom-feed.

Hoe plaats ik de RSS-feed in Tabbloid?
Klik op Tabbloid.com op Get started en je plakt de RSS-feed. Je vult je e-mailadres in en je geeft aan hoe vaak en wanneer je een PDF wilt ontvangen.

Offline feeds lezen
Ik gebruik Tabbloid een paar dagen. Ik ontvang dagelijks een nieuwe PDF, maar ik denk dat dat een beetje te vaak is. Misschien is een wekelijkse update handiger. Ik ben er blij mee want ik heb nu een extra reden om ’s avonds de computer uit te doen: ik ga lekker offline mijn RSS-feeds lezen.

Be First to Comment

Geef een reactie