Press "Enter" to skip to content

Natuurlijk help ik mee in het huishouden

Ik ben geen held in de huishouden. Het opruimen van de keuken, inclusief het in- en uitruimen van de vaatwasser, zijn mijn huishoudkundige hoogtepunten. Maar deze week las ik een onderzoek waarin stond dat dat een gevaar voor mijn huwelijk kan zijn. Ik kwam gelijk in actie.

De kop boven het artikel intrigeerde mij: “Kans op scheiding groter als man helpt in huishouden”. Ik las het en ik was gelijk om. Als ik een bord had vastgehouden, dan had ik het pardoes laten vallen. Stel je toch eens voor dat ik hem echt in de kast had gelegd.

Eleanor vond het toch niet zo’n goed idee. Toen ze de volgende dag wilde koken moest ze eerst afwassen om in schone pannen te kunnen kopen. Toen ik thuis kwam, sprak ze me er meteen op aan. Ik vertelde over het onderzoek en mijn besluit in het vervolg niets meer in het huishouden te doen. In het belang van een lang en gelukkig huwelijk. Ik verwachtte dat ze me om de nek zou vallen, zou overladen met kussen en mij – ter plekke – tot gods cadeau voor alle vrouwen zou benoemen.

Het liep anders. Ze werd boos, begon met servies te gooien en gebruikte vloekwoorden die ik nog nooit uit haar mond had horen komen. Ik nog net de oren van Elke bedekken. Maar Marit is nu voorgoed bedorven. Ik was stomverbaasd. Sta ik mij hier uit te sloven voor een goed huwelijk, doet zij al mijn moeite teniet. En mijn favoriete Tasmanian Devil-mok was ook nog aan gruzelementen.

Bedroefd droeg ik de scherven te grave in de afvalbak. Eleanor riep schamper dat als ik mijn eigen rotzooi kon opruimen (mijn vrouw vond de Tasmanian Devil-mok niet het pronkstuk van ons servies) dat ik dan ook wel de woonkamer kon opruimen. Als ik wilde eten tenminste.

Da’s toch een dilemma. Aan de ene kant kan ik dan lekker mijn eigen potje koken, maar moet ik alsnog de keuken opruimen. Aan de andere kant kan ik lekker mee-eten, maar dan loopt mijn huwelijk gevaar. Maar aan de blik in Eleanors ogen te zien was dat kwaad toch al geschied.

Zuchtend ging ik zitten. Ik geloof geen onderzoeken meer.

6 Comments

 1. mack mack 3 oktober 2012

  Heb je een linkje naar dit interessante onderzoek?

  • Bjorn Bjorn Post author | 3 oktober 2012

   @mack Die krijg je niet. Het is een gevaar voor je huwelijk

 2. Kelly Kelly 4 oktober 2012

  Die vrouwen ook 😉

  • Bjorn Bjorn Post author | 4 oktober 2012

   @Kelly Je kunt er niet zonder… Maar anders 🙂

  • Bjorn Bjorn Post author | 5 oktober 2012

   @mack, graag gedaan. Ook namens Linda

Geef een reactie