Press "Enter" to skip to content

Mijn ogen glinsteren een beetje

De auto kreeg laatst een grote beurt en een APK. Dat heeft de Rabobank geweten. Ongekende cashflow op onze gezamenlijke rekening. Tijd om daar wat aan te doen.

Ik verzamel alle troep in de auto. Een koffiebekertje, lege boterhamzakjes, boterhamzakjes met resten van een appel en een banaan, een dekseltje en het koffiebekertje dat daarbij hoort. Ik gooi mijn tankstationtroffeeën in de grijze bak.

Bij de autowasstraat kies ik het duurste programma. Ik geef haar een tik op de kont. Niets is te min voor mijn meisje op 4 wielen. Tevreden kijk ik hoe de sproeiers en die ronddraaiende dingen – waar ik geen naam voor heb kunnen verzinnen. Het vuil stroomt van de auto.

De auto glimt weer. Mijn ogen glinsteren een beetje.

4 Comments

 1. mack mack 13 maart 2011

  Borstels misschien?

  • Bjorn Bjorn Post author | 14 maart 2011

   7 letters, 2 lettergrepen, borstels. Dank je wel. Ben soms niet goed met namen 🙂

 2. Giva Giva 28 maart 2011

  Clematis. Mijn moeder kon maar steeds niet op het woord clematis komen. Mijn vader wist een list en schreef het woord clematis in keurige, grote, dus op afstand leesbare letters, op het prikbord in de keuken. Daar hing het jaren. Het papiertje vergeelde. Het beeld prentte zich in mijn geheugen. Mijn ouders zijn al jaren dood. Als ik niet op het woord clematis kan komen hoef ik maar even in mijn hoofd op het prikbord te kijken, en ik zie het weer staan.

 3. Bjorn Bjorn Post author | 28 maart 2011

  @Giva Goeie tip!

Geef een reactie