Ik ben de pubertijd al lang voorbij. Maar soms word ik toch nog een beetje verliefd op een leuke actrice of presentatrice. Dat is een beetje zielig voor iemand van 31. Ik weet het. Dus heb ik heb ik de “beroemde buuv'” bedacht.

Stel: ik zie Katherine Heigl op tv. Ik wil eigenlijk *schwing!* roep à la Wayne’s World, inclusief de heupbeweging. Maar dat doe ik niet. In denk: “leuke buurvrouw”. Ik onthoud dat. En als ik de dag erna – ik roep maar wat – Carice van Houten zie, dan denk ik weer “leuke buurvrouw”.

Zo ontstaat op den duur een leuk buurtje met Holly- en Hillywoodsterren. En je weet hoe ze daar wonen. Erg mooi. Op stand. Groots. En luxueus. Het is – zeg maar – een gratis upgrade van je woongenot. De buurhond wordt uitgelaten door een leuke buurvrouw en je overwaarde gaat tijdens de crisis door het dak.

Volgens mij heeft Eleanor daar geen problemen mee. Zij weet hoe ik sinds pakweg 10 Jaar Voor Eleanor in de huwelijksmarkt lag. De kans dat ik meer dan 0 op het rekest krijg bij Carice of Kartherine is verwaarloosbaar.

Werkt je eega wel tegen dan kun je het idee ook loslaten op bekende mannen. Heb je altijd al Bruce Springsteen als buurman willen hebben? Nu kan het. Dankzij je vrouw.

Als je in het najaar de sloot staat schoon te maken, kun je mooi even over The River lullen.

Wie zou jij als beroemde buuv’ willen hebben?