Press "Enter" to skip to content

McDonalds, 22 uur 22

I
Het restaurant gaat ’s avonds om tien uur dicht. Voor twee Quatre Pounder Menu’s moet is dus door de McDrive. Ik sluit aan in de rij auto’s en snuif het aroma van diesellucht diep in. De hors d’oevres zijn hier goed
verzorgd.

II
Voorbij het spreekkastje ligt een stukje brak grond met nauwelijks begroeiing: de ideale plek voor een Baantjer-lijk. Welke niet-acterende BN’er wil hier niet liggen? Het is bovendien heel leuk om het lichaam te laten vinden door een vertegenwoordiger met overgewicht die zijn ontbijtgewoonte moet opbiechten aan zijn vrouw, omdat hij deel uitmaakt van een officieel moordonderzoek is.

III
Door het tweede luikje bespioneer ik de manager. 24 jaar. Iemand van de praktijk, niet van de schoolboeken. Hij draagt zijn pantalon, overhemd en stropdas onwennig. Of het voor het eerst is. Als er een meisje in de zaak zou zijn, zou je haar voor zijn bruid kunnen verwarren. Drie medewerkers zijn druk in discussie over wie moet afsluiten, het ruilen van een dienst, of zo. Mijn Quatre Pounders zie ik koud worden. De manager gaapt ze grijnzend aan. Hij is de baas. Zegt niks.

Be First to Comment

Geef een reactie