Press "Enter" to skip to content

Man en paard

Op donderdagavond luisterden wij altijd naar Man En Paard. Een programma over schaken gepresenteerd door Hans Böhm. Dat was niet omdat wij van schaken hielden. Of van Hans Bohm. Maar omdat wij pas na het eten televisie mochten kijken. Tot en met het toetje stond de radio aan.

Donderdags deden wij thuis altijd boodschappen. Rond etenstijd. Daardoor aten wij altijd op tijd om naar Man En Paard te luisteren. Ik heb er niet veel van opgestoken.

In de 6e klas mocht ik voor mijn school meedoen met schoolschaken. Ik speelde 3e tafel 3e bord. Sinds de basisschool heb ik niet meer geschaakt. Waarom weet ik niet. Ik weet wel dat ik het geweldig vond om met schaken te winnen. Het was opwindend om iemand te verslaan met schaken. Tijdens een winpotje schaken sloeg mij hart net zo snel als na een sprintje jeugdvoetbal.

Ik heb een aantal keren geprobeerd te computerschaken. Dat was niet zo spannend als echt schaken. Ik heb al die jaren niet geschaakt bij gebrek aan tegenstand. En zo goed ben ik niet. Er zijn vast genoeg mensen die het daarom tegen mij willen opnemen.

Ik vraag mij alleen af  waarom ik mij Man en Paard herinner. En medepresentatrice Vivian Boelen niet.

4 Comments

  1. Bjorn Bjorn 6 oktober 2009

    Böhmo? 😉
    Bij Hans Böhm moet ik trouwens eerder denken aan Youp die Hans Böhm nadoet die een PTT’er nadoet. PééééTééééTéééé.

    Dus niet latent homo door Hans Böhm.

  2. mack mack 7 oktober 2009

    Zeg, het gebeurt niet vaak dat ik in de lach schiet om iets dat ik lees (wat niet wil zeggen dat ik het niet leuk vind) maar die eerste alinea…geweldig!

Geef een reactie