David loopt mij al een paar dagen uit te dagen. Hij beloofde de blog te schrijven die het eind van de iPad in zou luiden. Nou, hij heeft het gedaan, hoor! Ik heb het gelezen en Apple verkoopt er zeker geen iPad minder door. Dat kan beter. Dat moet beter.

De iPad dat gaat helemaal niets worden. De iPad is een hele grote platte iPhone waar je niet mee kunt bellen en waar je in de zon niets op kunt lezen. Maar dat is geen probleem. Hij ziet er nog altijd heel mooi uit in je rugzak. Dat is veel belangrijker dan bellen. Voor bellen heb je bovendien al een iPhone.

De naam gaat het apparaat nekken. Weet je wat een “pad” in het engels is? Maandverband. De iPad is een heel groot stuk plat maandverband. Een kutlap met een microprocessor (excuus voor het grove taalgebruik) waar je boeken en kranten op kunt lezen.

De naam is bovendien niet origineel. Een Taiwanees heeft een paar jaar geleden onder de naam iPad ook zo’n plat ding gemaakt. Dezelfde stomme fout is al een keer eerder gemaakt.

Dat maakt Steve Jobs dommer dan een ezel. Tenminste, als je dat spreekwoord over die ezel en die steen een beetje oprekt.

Ik hoor een bel.