Press "Enter" to skip to content

Loop

Ik vind het jammer dat ik maar zelden in de bus of de trein zit. Het blijft leuk om mensen te kijken en gesprekken mee te luisteren. Ik begrijp dus niet waarom de NS hardop bellen wil gaan aanpakken.

Des te luider iemand belt, des te minder ze te zeggen hebben, des te leuker ik het vind om erover te schrijven.

Zo hoorde ik jaren geleden tussen Buitenpost en Hoogkerk een monoloog van een vrouw in de richting van een vriendin over haar vriend. Het verhaal was betrekkelijk saai, maar het einde heb ik altijd onthouden.

Het ging erom dat haar vriend een avond niet kon presteren in bed. Dat kan gebeuren, zul je zeggen, maar hij was een beetje jong om in dit gebied problemen te hebben. Bovendien wilde ze eigenlijk van hem af. Hij was erg dominant en veel te macho. Toen ze hem ontmoette wist ze niet wat het betekende als een man een opgevoerde BMW van 10 jaar oud heeft. Zijn slappe werd haar stok om mee te slaan.

Toen ze het uit wilde maken, leek haar Jerommeke toch over een zachte kant te beschikken. Hij huilde tranen met tuiten en deed op zijn knieën een hartstochtelijke smeekbede. Ze maakte nog een keer duidelijk dat ze hem niet meer wilde. Hij sloeg om als een blad aan een boom. De watcho werd weer een macho. Hij pakte z’n leren jas en reed met piepende banden weg.

Drie maanden later had ze hem met vier nieuwe vriendinnen gespot.

“Mannen blijven jagers ook al zit er een knoop in hun loop”

One Comment

  1. mack mack 13 maart 2008

    Opgevoerde BMW’s zijn leuk ok in te rijden maar om te hebben, drama.

Geef een reactie