Ik hoorde vanmorgen Land of Confusion van Genesis. Daar zit een geweldige videoclip bij met poppen van celebs uit de 80s. De Spitting-Image-pop van Ronald Reagan (als cowboy en superman) is legendarisch. Ze moeten van Land of Confusion een actuele Nederlandse versie maken.

De tijd is er rijp voor. Volksstammen lopen trouw achter de populistische leider van de dag aan. We hebben al jaren een playmobielmannetje als leider die vooral bekend is van de “krokettenmotie”. En we zitten in de ergste depressie sinds mensenheugenis.

Ik zie het al helemaal voor me. Wilders sluit een deal met Balkenende om Afghanistan te bombarderen. Balkenende zit in het bommenruim op een gigantische kroket met “halal” erop. Boven Kabul flikkert Wilders hem er uit en Balkenende valt al rodeorijdend naar beneden. Bovenop een burka.

We schakelen over naar RTL Boulevard. Gerard Joling en Gordon roken een leren vredespijp. Dries Roelvink loopt aan de Spaanse Costa in een Borat-string. En Yolanthe komt in een grote verhuiswagen voorbij rijden.

En dat allemaal met van die grote poppen.