Vandaag kon ik de TomTom weer eens gebruiken. Eigenlijk is het geen TomTom, want ik heb een ander merk, maar dit schrijft makkelijker. Mijn merk heeft heel wat opmerkingen.

Driewieler
Ik hoor regelmatig dat ik te hard rijd. Vaak als ik dat juist niet doe. En toch ga ik er langzamer van rijden. Vanmiddag werd ik door een kind op een driewieler in gehaald. Op de snelweg. Hij had een brilletje als Koos Spee. Ik wilde nog roepen dat hij te hard reed.

Hoogkerk
Op plekken die ik ken, verbeter ik het kastje nog weleens. Dan wil ik dwars door het dorp. En het kastje wil er omheen. Dat vind ik raar. GPS zorgt ervoor dat bommen met 10 meter precisie een doel kunnen raken. Maar weet niet uit zichzelf de weg dwars door Hoogkerk te vinden. (Niet bekend in Hoogkerk? Hoogkerk heeft globaal maar één weg het dorp in én uit).

Blind
Op plekken die ik niet ken, is het kastje een zegen. Dat komt omdat ik het daar niet kan verbeteren. En ik pak niet de kaart erbij omdat wel te kunnen. Het ding leidt wel enorm af. Ik kijk vaker naar het scherm dan naar de weg. En het ding is niet zo snel dat ik er blind op kan varen.

Als u een grijze Ford Focus stationwagon rare capriolen ziet maken. Dan is het TomTom.