Press "Enter" to skip to content

Kansberekening has it in for me

Ik geloof niet in kansberekening. Kansberekening geeft aan hoe waarschijnlijk het is dat iets gaat gebeuren. Neem nou het weer. Op teletekst staat dat er morgen 70 procent kans op een bui is. Het kan dus morgen regenen, maar dat hoeft niet. Dus is daarmee de kans weer gewoon 50-50. Daarom heb ik altijd een paraplu in de auto liggen.

Ik kies altijd de verkeerde!
Ik krijg nooit gelijk bij talentenjachten waar ge-smst mag worden. Al blijven er twee over, ik kies altijd de verkeerde. Dan is het opeens geen 50-50, maar 0-100. Nog nooit heeft mijn favoriete Idol gewonnen en mijn tent is altijd tob. Bovendien kies ik bij Wie is de mol altijd de verliezer in plaats van de winnaar of de mol. Kansberekening has it in for me, zoals ze spaghettiwesterns altijd zeggen.

Ik wil feiten!
Daarom probeer ik mij zo veel mogelijk aan de feiten te houden. Want feiten liegen niet. Tenzij ze leugens zijn natuurlijk.

One Comment

  1. mack mack 24 april 2008

    Ik ben het ermee eens. Ik zei ook altijd tegen de statistiekleraar dat de kans om de staatsloterij te winnen 50% was. Wel of niet. Kon hij niks tegen in brengen.

Geef een reactie