Press "Enter" to skip to content

Je kunt het geen hobby noemen

Een jaar of 9 geleden had ik wiskunde en natuurkunde als ‘hobby’. Ik gebruik aanhalingstekens omdat ik niet weet of dat überthaupt een hobby is. Computeren was toen meer een hobby.

Je kunt best hobbyen op tekenen, kleien of een andere soort handvaardigheid. Bij ieder ander schoolvak wordt het toch een beetje gek. Als het slimste jongetje van de klas die nog graag zijn aantekeingen van Havo 4 over het vervoegen van naamvallen in het duits.

Bovendien veronderstellen veel mensen vaak dat je er goed in bent.

En daar zit het probleem. Ik was wel goed in wiskunde en natuurkunde (op mijn cijferlijst stonden een 7 en een 8), maar als het boven Havo 5 niveau komt, dan kom ik er niet meer uit. Geen schande, maar ik ben er dus maar mee gestopt. Gestopt met het mijn hobby noemen. Want in werkelijkheid probeerde ik iedere 3 jaar een keer de wortelformule te verklaren. En vandaag, voor het eerst in een lustrum, ben ik gaan rekenen aan een sommetje van de Wiskundemeisjes. En weer kwam ik er niet uit. Geen idee was pythagoreïsche getallen zijn.

Nu ik er over nadenk is dit de eerste keer dat ik het in het openbaar mijn hobby noem. Een beetje potsierlijk, nu ik er over nadenk.

4 Comments

 1. mack mack 7 augustus 2009

  Ik ben een beetje bang voor de wiskundemeisjes. Volgens mij zijn ze niet van deze wereld.

  • Bjorn Bjorn 7 augustus 2009

   Ik weet niet of ze niet van deze wereld zijn. Maar ik leef toch in eigen wereldje en dan is alles van een andere planeet. Mij vallen zulke dingen niet zo op. Voor mij ben jij dus ook een beetje wereldvreemd.

 2. Laurent Laurent 10 augustus 2009

  Wiskundigen zijn sowieso niet van deze wereld. Maar wel nuttig, zo af en toe.

  • Bjorn Bjorn 10 augustus 2009

   Hoe ging dat liedje ook al weer? Iedereen is van de wereld. De wereld is van iedereen?

Geef een reactie