Stop de persen! Haal de verslaggevers terug. Bindt de krantenopmakers vast. Bel de hoofdredacteur wakker. Want dit nieuwtje moet morgen in de krant: De oplossing gevonden voor een witte Kerst.

We hebben al sinds de laatste keer dat er op Eerste Kerstdag sneeuw viel geen witte Kerst gehad. En dat is jammer. Sneu misschien wel. Daar moeten we dus hoog nodig wat aan doen.

We hebben niet in de hand wanneer er sneeuw valt. Op zo’n moment moet de wind goed staat en moeten er allerlei andere meteorologische dingen gebeuren.

Er is over Kerst hebben afgesproken dat dat op 25 december plaatsvindt. We vieren de geboorte van Christus, maar nergens in de bijbel staat die datum. Dat kan ook niet want de juliaanse kalender is in 45 na Christus ingevoerd. Christus zelf stierf 33 jaar na Christus.

We kunnen de afspraak gewoon veranderen. Noem het maar democratie. Ik stel voor om in het vervolg Kerst te vieren op dagen dat het sneeuwt. Klaar! Het sneeuwt meestal ieder jaar. En je hoeft ook niet maanden van te voren eerste of tweede Kerstdag bij je familie te claimen 🙂

Waarom zou je sneeuw laten vallen op een Kerstdag als je Kerst kunt laten vallen op een sneeuwdag?