Hoge inruilkorting

(geschreven op vakantie in Zweden)

Een wachtende man bij een winkel vind ik vaak een triest gezicht. In de cabrio naast ons zit een man. En ik vind hem erg zielig.

Hij is grijzend en zijn zonnebril past niet meer bij zijn leeftijd. Zijn compensatiecabrio wel. Een paarse BMW Z3. Jammer van die kleur. En van het model. James Bond reed 15 jaar geleden voor het laatst in zo’n auto.  In de zijne zaten bovendien raketten. En hij was alles behalve paars.

Hij wacht op een blonde vrouw. Te oud om zijn dochter te zijn. Te jong voor een jeugdliefde. Maar ook te oud om het lekkere jonge ding te zijn waar hij de moeder van zijn kinderen voor inruilde. Ook te oud voor zo’n rokje. Hij kleurt wel goed bij de auto.

Ze discussiëren over de inhoud van de plastic tas. Het kan niet gaan over de dure kleren die ze op zijn creditcard heeft gekocht. We staan voor een supermarkt.

Je ziet hem denken. Tijd voor een nieuw model.

11 Comments

Add yours →

  1. Een Z3. Als Bond helemaal zijn status wil verliezen dan gaat hij een keer in een VW rijden.

  2. Ik maak geen grappen over Alfa’s. Ik herhaal: ik maak geen grappen over Alfa’s! Heb ik al gezegd dat ik geen grappen over Alfa’s maak? Nee!? Ik maak geen grappen over Alfa’s. Nooit! 😉

  3. Moet je ook niet doen. Dan ben je in één keer van al je geloofwaardigheid omtrent autokennis af.

  4. Nou, tegenwoordig hebben ze het gewoon over premium als ze een VW polo bedoelen hoor. En praktisch niemand die ze uitlacht.

  5. Zeg, waarom zijn we gestopt met Bjorns Bakkes?

  6. Dan moeten we dat uitlachen maar gaan invoeren.

    Ik ben gestopt met Bjorn’s Bakkes omdat m’n telefoon kapot is. In oktober krijg ik een iPhone. Da’s de Alfa Romeo onder de mobieltjes.

  7. Ik heb het hier gisteren toevallig over de I-Phone gehad. Zo’n ding kost een vermogen en kan alles? Dan zou ik hem eerder de BMW X5 onder de mobieltjes noemen.

  8. Hij kan alles, maar roest in de folder op de website.

Geef een reactie