Press "Enter" to skip to content

Hoge inruilkorting

(geschreven op vakantie in Zweden)

Een wachtende man bij een winkel vind ik vaak een triest gezicht. In de cabrio naast ons zit een man. En ik vind hem erg zielig.

Hij is grijzend en zijn zonnebril past niet meer bij zijn leeftijd. Zijn compensatiecabrio wel. Een paarse BMW Z3. Jammer van die kleur. En van het model. James Bond reed 15 jaar geleden voor het laatst in zo’n auto.  In de zijne zaten bovendien raketten. En hij was alles behalve paars.

Hij wacht op een blonde vrouw. Te oud om zijn dochter te zijn. Te jong voor een jeugdliefde. Maar ook te oud om het lekkere jonge ding te zijn waar hij de moeder van zijn kinderen voor inruilde. Ook te oud voor zo’n rokje. Hij kleurt wel goed bij de auto.

Ze discussiëren over de inhoud van de plastic tas. Het kan niet gaan over de dure kleren die ze op zijn creditcard heeft gekocht. We staan voor een supermarkt.

Je ziet hem denken. Tijd voor een nieuw model.

11 Comments

 1. mack mack 10 augustus 2009

  Een Z3. Als Bond helemaal zijn status wil verliezen dan gaat hij een keer in een VW rijden.

 2. Bjorn Bjorn 11 augustus 2009

  Ik maak geen grappen over Alfa’s. Ik herhaal: ik maak geen grappen over Alfa’s! Heb ik al gezegd dat ik geen grappen over Alfa’s maak? Nee!? Ik maak geen grappen over Alfa’s. Nooit! 😉

 3. mack mack 11 augustus 2009

  Moet je ook niet doen. Dan ben je in één keer van al je geloofwaardigheid omtrent autokennis af.

  • Bjorn Bjorn 12 augustus 2009

   Die heb ik al verloren in mijn kanariegele lease-Corsa. Deze zomer 9 jaar geleden.

 4. mack mack 12 augustus 2009

  Nou, tegenwoordig hebben ze het gewoon over premium als ze een VW polo bedoelen hoor. En praktisch niemand die ze uitlacht.

 5. mack mack 12 augustus 2009

  Zeg, waarom zijn we gestopt met Bjorns Bakkes?

 6. Bjorn Bjorn 13 augustus 2009

  Dan moeten we dat uitlachen maar gaan invoeren.

  Ik ben gestopt met Bjorn’s Bakkes omdat m’n telefoon kapot is. In oktober krijg ik een iPhone. Da’s de Alfa Romeo onder de mobieltjes.

 7. mack mack 14 augustus 2009

  Ik heb het hier gisteren toevallig over de I-Phone gehad. Zo’n ding kost een vermogen en kan alles? Dan zou ik hem eerder de BMW X5 onder de mobieltjes noemen.

 8. Bjorn Bjorn 14 augustus 2009

  Hij kan alles, maar roest in de folder op de website.

Geef een reactie