Press "Enter" to skip to content

Hoeveel plezier kun je hebben van afgunst?

Ik moet raden wat voor auto er naast me staat. Ik wacht om in te mogen voegen op de ringweg. e auto naast me is helemaal zwart en heeft een zware brom. Ik kan de auto niet goed zien. Porsche? Nee, Ferrari.

Ik voel een vlaag medelijden. De Ferrari rijdt een stukje verder. Ik zie nu ook de bestuurder.  Best  een jonge vent nog. Ik vind het nu nóg zieliger. Hij houdt de hele tijd 1 hand aan het stuur. In de andere zit een papieren bekertje met koffie. Ik zou ook quasi-stoer doen om te compenseren.

Nu valt me iets op. Hij houdt de hele tijd zijn bekertje vast. Dat kan maar 1 ding betekenen: er zit geen koffiebekerhouder in zijn Ferrari. Een auto die sneller dan het licht optrekt van 0 tot 100 en bij aanschaf een gat in de begroting slaat van een klein land, heeft geen koffiebekerhouder.

Ik moet glimlachen. Breeduit. Ik heb plezier. Afgunst is ook een emotie.

2 Comments

  1. mack mack 22 juni 2010

    Ik heb ook altijd plezier als ik een Ferrari zie. Maar gewoon omdat ik het leuk vind er één te zien.

  2. Xiwel Xiwel 24 juni 2010

    Ooit in Cannes een Ferrarie Testosteronno en nog een setje dure cabrio’s voorbigefietst. Het hele dorp stond muurvast voor de auto’s. Als fietser (en dus veel meer cabrio) kon ik ruim en vlot langs deze stoet toupettendragers. En ik kon mijn lachen niet inhouden. Had trouwens ook een mooi inzicht op de blonde bijzitsters. Het was geen afgunst, maar meer leedvermaak en ik vond de mensen nogal zielig.

Geef een reactie