Er is 1 woord dat ik nooit onthoud. Het is heel vervelend want ik gebruik het woord best vaak in mijn werk. Dus eigenlijk een stuk minder vaak dan zou moeten, want ik vergeet het steeds.

Ik onthoud zinloze feitjes heel goed. Geef mij een spel Triviant en ik veeg je van tafel. Er is geen weetje tussen – pak hem beet – 1985 en 2005 dat ik niet heb onthouden. In 2005 kwam Marit en toen ben ik een stuk slechter geworden in het onthouden van nieuwe trivia. Een soort zwangerschapsdementie.

We zitten weer op het goede spoor. Mijn vergeetwoord heeft met zwangerschap te maken. Ik ben bij ons op de afdeling verantwoordelijk voor een programma dat met zwangerschap te maken heeft. Daar heb ik het woord vaak voor nodig. Mijn collega’s weten het inmiddels en ze zijn heel begripvol.

Ik overweeg een geeltje met het woord aan mijn monitor te hangen. Het is vast op te lossen, maar handig is het tot die tijd niet. Het klinkt namelijk niet deskundig als je tegen kraamzorgprofessionals bevallingsmevrouwen roept als je verloskundigen bedoelt.