Kan Radio2 tijdens de Top 2000 niet doen als Sky Radio? Gewoon de hele lijst afspelen en geen gelul tussendoor? Ik stoor me daar namelijk enorm aan.

Het kan mij geen barst schelen waarom iemand La Ballade de Gens Heureux wil horen. Vier van de negen inzendingen zijn namelijk van 50ers die op dat plaatje met een lokale lellebel hun eerste steamy momenten hebben gehad. Op vakantie in een tentje  in Frankrijk.  En dat wil ik niet weten. Hou het gefuns in een tentje alsjeblieft voor je!

De rest komt niet verder dan: “Wat staat er toch veel goeie muziek in de Top 2000!” Ja, dat is waar. Als je aan veel Nederlanders vraagt welke muziek zij leuk vinden, dan is de kans groot dat er ook muziek tussenzit die jij leuk vindt. Tenzij je vleermuisdiep in de gothic, plasserdiep in de polka of harphoog in de klassieke muziek zit.

Ik heb een tip voor Radio2: Geef de dj’s vrij vanaf Kerst.

Omdat je geen gelul meer tussen de platen hebt, kun je op Oudjaarsavond om 6 uur Bohemian Rhapsody draaien. En kunnen we gewoon naar de oudjaarsconference kijken zonder de beste platen te missen.