Press "Enter" to skip to content

Gefrituurde aardappelschillen

Mensen in het buitenland, vooral Belgen, vinden ons krenterig. Dat vind ik  eigenlijk heel grappig. Belgenmoppen over Nederlanders zijn de beste moppen. Wat betekent dat voor patat?

Belgen zijn de uitvinders van patat. Laten we daar voor het gemak van uitgaan. Wetenschappelijk bewijs heb ik niet. Ik ben niet stoffige archieven bij langs gegaan om een 16e eeuws recept voor patat te vinden met 400 jaar oude vetvlekken. Patat is in België uitgevonden. Ik beroep mij op het veelvuldig voorkomen van patat in Nederlandse belgenmoppen.

Belgische patat is veel groter dan de Nederlandse. Minstens 2x zo groot. Logisch want wij zijn zo zuinig dat wij onze patatten heel klein maken.  Blijkbaar hebben we de kunst en de cultuur van het patatbakken van onze zuiderburen afgekeken.

In Frankrijk hebben zo ook de Belgische patatcultuur afgekeken. Zij hebben de franse frietjes bedacht. Die zijn nog weer 2x kleiner dan de Nederlandse patat. Het is daarom goed dat de Fransen de patat niet hebben uitgevonden. Want dan hadden we in Nederlands gefrituurde aardappelschillen gegeten.

One Comment

  1. mack mack 16 februari 2011

    Waarom lopen de strepen van de Nederlandse vlag horizontaal? Omdat de de Nederlanders dan hun vlag tot aan de mast kunnen afslijten.

Geef een reactie