Press "Enter" to skip to content

Er hing een impulsaankoop in de lucht

Ik dribbelde een beetje door het winkelcentrum. Met een brood en een pak magere melk (vetvrij) in mijn handen. Het was koopavond en we hadden 2 boodschappen nodig. Er hing een impulsaankoop in de lucht.

De Bruna. Ik kom er graag. Een beetje kijken naar boeken. Neuzen in tijdschriften. Über-relaxed kuier ik door de winkel. Kijken. Kijken. Niet kopen. Boekje in de hand. Flaptekst lezen. Boekje weer terug. Hoogtepunt: een boekje met de songteksten van Ede Staal. Goed voor op een verlanglijstje.

Ik steek over naar een jeanswinkel. Er zijn wat koopjes. Maar dan moet ik passen. En daar heb ik geen zin in. Binnen 10 minuten gaat de winkel ook al dicht. Ik heb een spijkerbroek nodig. Maar die hebben ze niet in mijn maat.

Achterin staat een rek met andere koopjes. Wat bijouterietjes en sjaals. De winkel is in de lengte verdeeld in een mannen- en vrouwengedeelte. Ik denk eerst dat de vrouwen het achterste gedeelte zich hebben toegeëigend. Ik zie dat de sjaals geen vrolijke kleurtjes hebben. Het zijn van die metroseksuele PLO-sjaaltjes.

Ik besluit dat ik er eentje nodig heb. Ik heb er altijd al eentje nodig gehad. Wat heb ik 32 jaar zonder gedaan? Voor €5 helemaal.

6 Comments

  1. mack mack 26 augustus 2010

    metrosexuele PLO-sjaaltjes? Die heb jij gekocht? Godsamme. En heb jij zo’n rare maat?

  2. zustertjen zustertjen 27 augustus 2010

    Jij mazzel dat het maar een impuls twv 5 euro had. Zo’n geluk heb ik nooit.

  3. William Pezy William Pezy 17 september 2010

    Kijken, kijken, niet kopen. Op tweetal serieuze zenders verbijsterend kunnen zien en leren waar deze kreet vandaan komt. Gaat dus niet over onze collegahollanders die wel kijken maar niet kopen. Gaat over onze vroege voorouders die hun handelswaar probeerden te sluiten in Noord Afrika, van Egypte tot Marokko. Zelfs aan de andere kant van het Suez kanaal. Toen het kanaal er nog niet was en je om moest varen. De kreten komen van de hollanders die de Berberse talen niet spraken en dus maar riepen: kijken, kijken, niet kopen…je moeder is een hoer. Tamelijk geciviliseerd van die Noord Afrikaanse mensen dat ze maar de helft van die zin hebben overgenomen. Zouden er toen ook matrozen geweest zijn met waterstofperoxyde in hun haar?

Geef een reactie