Press "Enter" to skip to content

Een kwestie van prioriteiten

Ik liep achter met mijn mail. Dat is geen ramp, maar het kan wel als een aapje op je schouder zitten.

Een aap op je schouder. Wat doe je dan? Precies! Je pakt een banaan en die leg je op de schouder van iemand anders. Sommige mensen noemen het ook wel “over de schutting gooien”. Maar gooien met apen vindt Marianne Thieme geen goed idee.

Ik heb vandaag in 1 uur 80 e-mails ‘verwerkt’. Dat vind ik best een prestatie. Als ik een mailtje binnen 2 minuten kan afhandelen, dan doe ik dat. En anders zet ik een actie op mijn to-do-lijst. Om morgen te doen. Of anders volgende week. Of helemaal niet. Fijn om dat weer weg te hebben.

Overigens, is het niet heel erg dat je niet bij bent met je mail. Als het echt belangrijk was geweest, dan hadden ze me wel gebeld of hadden ze bij m’n bureau gestaan. Prioriteit zit hem ook de moeite die je ervoor doet.

Desalniettemin, is het een heerlijk gevoel om weer een lege inbox te hebben. En ook nog eens een aantekeningsvrij notitieblok. Niks zit meer in mijn hoofd! Echt zo’n momentje voor een biertje. En dan even staren naar vogeltjes in de tuin. Helaas, bedenk ik me dit nu het donker is. En het bier is ook nog op.

Be First to Comment

Geef een reactie