Press "Enter" to skip to content

Een excrement van polyurethaan hardschuim

Het lijkt mij lachen om eens een kunstwerk te maken. Een lelijk ding waar mensen arty farty en met de hand aan de kin omheen lopen. Het mooiste zou zijn als ze dat alleen maar doen omdat ik ze een verhaal op de mouw heb gespeld.

Ik zit te denken om een enorme drol van purschuim.

Poep is één van de weinige dingen die wij met ons lichaam volledig beïnvloeden. Ons lichaam stopt eten in onze mond. Dat eten wordt via ons speeksel, de maag en de darmen verteerd tot stront. Zijn we ziek, dan is het dun. Hebben we een week geen ontlasting, dan is het veel. Moet je overgeven, dan is het weinig. En afhankelijk van wat je gegeten hebt, is kan het alle kleuren van de regenboog hebben.

Je ben dus niet wat je eet, maar je bent wat je poept.

Daarom ben ik ook falikant tegen diepspoelers. Je kunt niet meer goed zien wat voor werk je hebt afgeleverd. Dat moet bij veel mensen een onbevredigend gevoel geven. Ik wil een ouderwetse plee met een plateautje. Zo kun je tenminste zien of je een mooie J of misschien wel een perfecte O hebt geproduceerd. En omdat je bent wat je poept, leer je waarschijnlijk ook nog veel over jezelf. Het zou mij niet verbazen als de intrede van de diepspoeler het percentage mensen met een identiteitscrisis onder de bevolking heeft vedubbeld.

Weet je? Ik zie mij al helemaal zitten bij De Wereld Draait door. Ik moet dus wel wat grappigs hebben. Een gimmick om met mijn drol op televisie te komen. Laten we zeggen dat het een sculptuur is vrij naar mijn eigen werken. Pur is best een lastig goedje met veel oneffenheden. Daar vallen vast wel een paar pinda’s in te herkennen of zo. Het is, denk ik, ook goed om een duidelijk menu te hebben van de dagen ervoor. “Ja Mathijs, de nummer 23 met saté van De Lange Muur werkt altijd erg op mijn dikke darm. Vandaar dat het een beetje papperig lijkt.”

Even lekker psuedoholistisch de grachtengordel te kakken zetten. Ik durf het bijna niet te vragen, maar … eh … heeft er iemand nog wat pur over?

One Comment

  1. mack mack 26 september 2007

    Ik kan je wel aan wat damp helpen.

Geef een reactie