Press "Enter" to skip to content

Een bakje troost

Ik heb een keer iemand op een bruiloft ontmoet die zijn kop koffie een bakje troost noemde. Zijn naam ben ik vergeten, maar hij was met zijn vriendin en ik kon geen reden bedenken waarom hij gemalen koffiebonen en kokend water in een filterzakje zou moeten stoppen om vrolijker te worden. Het was al laat en het bruidspaar was al naar huis gestuurd, dus mischien was het het einde van het feest dat hem droef stemde.

Zelf kan ik wel wat troost gebruiken. De Senseo® heeft zijn intrede gedaan in huize Franke. En dat terwijl ik altijd principiele bezwaren heb gehad. Homowater heb ik het weleens genoemd. Dat komt omdat ik de Senseo® het toppunt van burgerlijk vind. Kijk: burgerlijkheid zit hem wat mij betreft niet in een stationwagon of een Ikea-familiekaart, want die zijn gewoon handig. Maar wel in het hebben van een inferieur apparaat dat iedereen heeft, maar niemand echt nodig heeft.

Eigenlijk waren we op zoek naar een waterkoker. Onze oude had het na 6 jaar begeven. Eleanor drinkt geen koffie, maar zij begon wel over een espressoapparaat. Het apparaat dat ik in een blad had gezien hadden ze niet bij de Mediamarkt. Dat ding kan ook pads aan vandaar dat we uitkwamen bij de Senseo®.

Daarna is het heel snel gegaan. Ik werd opeens wakker aan ons aanrecht en ik keek in de ogen van het beest.

Vreselijk.

Je schijnt tegenwoordig ook vreselijke producten te kunnen krijgen bij het afsluiten van een mobiel abonnement. Dan zal ik volgende week wel een plasmatelevisie hebben. Of een beertender. Soms kunnen we allemaal wel wat troost gebruiken.

4 Comments

 1. Kwebbel Kwebbel 5 maart 2007

  Op zoek zijn naar een waterkoker en dan thuis komen met een Senseo. Knap staaltje werk 😉

  Senseo heeft ook Theapads of zoiets. Misschien een tip voor Elenore

 2. Bjorn Bjorn 5 maart 2007

  Ik heb mijn eerste kopje Senseo Earl Grey al gehad. ’t Godgeklaagd!

 3. Kruizer Kruizer 11 maart 2007

  Ach, een Senseo is natuurlijk het toppunt van luiheid, en een trap in de zak van elke serieuze koffie-kenner, maar ik ben dolgelukkig met dat ding. Zeker nu ze met die Extra Dark Roast-pads zijn gekomen kan ik m’n geluk niet op.

 4. mack mack 13 maart 2007

  Een stationwagen is wel het toppunt van burgerlijkheid. Toen ze nog niet bestonden hadden de mensen veel meer kinderen.

Geef een reactie