Press "Enter" to skip to content

Eco-wegmisbruiker

Het was vrijdagavond. En ik was easy. Bovendien onderweg voor een kop (cafeïnevrije) koffie. Opeens dook er in mijn achteruitkijkspiegel een zwarte BWM op. Tot zover niks bijzonders.

Een BMW van 2 lichtingen geleden. Dat betekent dat je niet alleen een patjepeeër bent. Maar ook een sloeber van een patjepeeër. De snelheid waarmee hij in mijn achteruitkijkspiegel kwam rijden verraadde nog 1 ding: hij was een asociale sloeber van een patjepeeër.

Dan weten jullie even mijn vooroordelen. Hoogstwaarschijnlijk wederom door afgunst ingegeven. Dat heb ik, vreemd genoeg, ook bij BMW’s. Ga ik mensen uitlachen dat ze zo nodig een BMW willen hebben, geen nieuwe kunnen betalen en daarom een 2e hands kopen. En dat ze dan met een snelle zonnebril achter het stuur gaan zitten. Onhoud vooral dat ik een Ford rijd.

Enfin. Zo’n BMW komt meestal niet alleen. Hard rijden is namelijk leuk. Maar samen hard rijden is leuker. Jullie verwachten nu misschien een fileine beschimping van een ander automerk. Misschien wel Mercedes, Audi of een ander Duits merk dat 2e hands populair is onder autopimpers.

Helaas, de 2e auto was een Prius.

Laat dat maar even op je inwerken. Er is alle reden om hard te rijden met een Prius. Reden 1: omdat het kan. Een Prius heeft namelijk 2 motoren (een benzine en een elektrische). Reden 2: omdat het mag. Want die dingen zijn zo schoon, dat je gerust een hijs kunt nemen van de uitlaat. Reden 3: Je wilt de BMW van een patjepeeër inhalen.

In de auto had ik deze geweldig redenatie natuurlijk nog niet bedacht. Want ik was stomverbaasd toen de Prius de BMW passeerde en hem afsneed om uit te voegen. De BMW moest er voor op de rem. Ik heb minstens 10 kilometer met open mond gereden. Ik was blij dat ik geen cabrio had, want dan had ik een volledige kudde vliegjes verorberd.

Een GroenLinkser als wegmisbruiker. Ik was er even van onder de indruk.

5 Comments

 1. mack mack 24 juni 2010

  Jij ziet een zwarte BWM in je spiegel opduiken en dat noem je niks bijzonders?? Ik heb er nog nooit één gezien!

 2. William Pezy William Pezy 25 juni 2010

  Jij rijdt veel te langzaam in je Ford! De Focussen die ik had (yep meervoud) wilden graag planken. Mijn huidige 5008 is voor zo’n familiebak toch niet langzaam. De geneugten in het leven zijn toch o.a. het in je spiegel steeds kleiner zien worden van een bmw waarin zo’n petjessloeber zit die je niet bijhoudt?

  • Bjorn Bjorn 28 juni 2010

   Ik kies ervoor om me aan de snelheid te houden! 🙂 Dat doen eigenaars van Fords Focus

 3. Bjorn Bjorn 30 juni 2010

  Dan kun je net zo goed een BMW kopen

Geef een reactie