Press "Enter" to skip to content

Dieet (minder)

Ik ga op dieet. Dat moet van mijzelf. Ik zal al een tijdje dat er meer en meer lucht kwam te zitten in het zwembandje boven mijn heupen. De weegschaal verstelde mij de harde waarheid.

Ik schrok.

En ik rende snel de badkamer in. Ik ontdeed mij van alle onnodige kledingstukken – inderdaad, alle – en verwijderde alle afvalstoffen uit mijn lichaam. Vederlicht sprintte ik terug naar de slaapkamer.

Honderd en vier kilogrammen.

Hoe is dat erop gekomen? Dat ik niet meer het slanke lichaam heb van – pak ‘m beet – Ronaldinho, dat wist ik. Maar dat ik meer leek op – probeer hem beet te pakken – Ronaldo, dat was een schok. Al was mijn zwembandje al een tijd meer aanwezig dan ooit te voren.

Eleanor vertelde – in al haar wijsheid – dat mensen aankomen als ze gaan samenwonen. Had zij mij niet even kunnen waarschuwen? Gister woonden we in totaal twee jaar en negen maanden samen. Terecht wees ik mijn rechter wijsvinger haar richting, ondersteund door de woorden “Jouw schuld!”. Eleanor parreerde dat door naar haar eigen buik te wijzen. “Jouw schuld!” Zo erg is die zwangerschapsdementie dus niet!

Ik ga me niet uithongeren of zo, maar ik wijs de tussendoortjes resoluut de deur. Geen soep tussen de middag, geen koekje erbij, alleen light-producten van voedingswaren die toch al kaloriearm zijn en de trap naar de elfde verdieping op het werk. Dat zal mij niet in een keer lukken, maar het wordt mijn doel om daarvoor te trainen.

Mack mag dan een Freddie Mercury-pens wensen, ik weet nog niet voor welke look ik ga. Misschien, dat dat een goed onderwerp is om over na te denken als ik de verleiding moet weerstaan.

Heb jij een idee?

5 Comments

 1. Kwebbel Kwebbel 3 juli 2006

  Ik weet wel een venijnig virusje waarmee je de kilo’s zo kwijt bent. Maar leuk is anders.

  Arjen Robben een idee?

 2. Wiro Wiro 3 juli 2006

  Met dit weer zweet je genoeg. Uurtje extra sporten en alles is ok.

 3. Bjorn Bjorn 3 juli 2006

  Maar als ik dan flauwval dan zul je zien dat ze mij suikerwater toedienen!

 4. Bitfreak Bitfreak 3 juli 2006

  92/93 kilo hier, moet de boel ook in de gaten houden, minder snaaien en in de winkel geen chocola meenemen 😉

 5. mack mack 7 juli 2006

  Bij mij is het ook sinds het samenwonen. Bij mij hielp trainen niet, dus nu ga ik weer roken. kijken of dat helpt.

Geef een reactie