Press "Enter" to skip to content

De geheime “Wie Is De Mol”-test van de AVRO

De AVRO heeft een speciale test. Iedere nieuwe medewerker moet hem ondergaan. Het is de test der testen. Hij is bruut. Hij is gruwelijk. De test is al langer bekend, maar vandaag is er voor het eerst iets uitgelekt.

Met de test zoekt de AVRO uit of je geschikt bent om te werken voor Wie Is De Mol? Ieder jaar draaien ze er een paar medewerkers door. Want het maken van Wie Is De Mol? is slopend. Je maakt het programma in het diepste geheim. En zelfs in het diepste geheim zijn diepste geheimen. Ook voor de makers is het één grote mindfuck.

De geheimhouding nekt veel redacteuren. Ze weten op den duur niet meer wat ze wel en niet mogen vertellen. Ze zijn te diep undercover. Zo zijn er medewerkers die een jaar lang moeten volhouden dat ze werken aan Tussen Kunst en Kitsch. Er gaan verhalen over mensen die ’s nachts dromen dat ze een 18e-eeuws theeservies zijn. En gillend wegrennen als ze bij een vlooienmarkt in de buurt komen.

Ik zou de test bijna vergeten. Je moet een test doen om je talent voor het bedenken van nodeloos ingewikkelde groots opgezette spelletjes te ontdekken. In deel 1 moet je aan de voorzitter van de bond welke biedstrategieën algemeen geaccepteerd waren in Zuid-Catalonië in in het tweede deel van de 19e eeuw.

Als je door bent, ga je geblinddoekt naar een geheime lokatie. In een megagrote loods staat het decor van het Spel Zonder Grenzen. Voor een prikkie op de kop getikt bij de Tros. In die loods staat een blik AVRO-leden klaar.

Iedere medewerker die een spel bedenkt, dat zo moeilijk is dat AVRO-leden niet met je in discussie gaan, wordt ter plekke beëdigd als redacteur van Wie Is De Mol.

2 Comments

  1. mack mack 4 februari 2010

    Ik heb het nog nooit gezien…

  2. Bjorn Bjorn 8 februari 2010

    Die test is ook supergeheim

Geef een reactie