Press "Enter" to skip to content

De Bond van Wetsovertreders in actie!

Ik las in het nieuws over de Bond van Wetsovertreders. Ze vinden dat de politie een filmpje van een insluiper niet op internet mogen zetten. Want een dief heeft ook privacy als hij er met de buit van een oude mevrouw vandoor gaat.

Ik vind het een rare club. Kun je ook lid worden als je geflitst wordt? Je schijnt het aan Rita Verdonk te kunnen vragen. Zij was tijdens haar studententijd actief lid van de Bond.  Ik ben benieuwd welke misdaad voldoende was voor een lidmaatschap.

De bond schijnt overigens verscheurd te worden door 2 stromingen. De ouderwetsovertreders en de nieuwerwetsovertreders. De ouderwetsers strijden nog dagelijks tegen gestreepte of oranje overals voor gedetineerden. De nieuwewetsers strijden vooral tegen nieuwe technieken, zoals videocamera’s waarmee de privacy van insluipers wordt geschonden. Ze twisten over de media-aandacht die de ene groep  van de andere steelt.

Hang een cameraatje op, zou ik zeggen.

6 Comments

 1. mack mack 25 oktober 2009

  En hang die hele bond er ook bij op!

 2. carice carice 25 oktober 2009

  Idd. Hilarisch hoe een dief wordt beschermd. Over dit soort dingen denk ik niet te lang na. Ik begrijp er toch niks van.

 3. David David 25 oktober 2009

  Die criminelen hebben geen eens een website die we eens lekker kunnen dichtspammen.
  Jammer is dat.

 4. Bjorn Bjorn 25 oktober 2009

  @David Jammer? Schande! Misschien hebben ze zelf ook wel door dat ze een debiele club zijn.

 5. David David 25 oktober 2009

  Haha, is ineens je organisatie voor criminelen gejat.
  Mooi.

Geef een reactie