Press "Enter" to skip to content

De ANWB denkt niet met je mee

Na 3 vragen en een vraag of 15 geef ik het op. Ik kom niet uit de kilometerheffingsenquête van de ANWB.

Ik ben ANWB-lid vanwege de Wegenwacht. Daar ben ik erg tevreden over. Ze hebben me bij iedere lege accu of kapotte gloeidingen weer op weg geholpen. Ik rijd een stuk prettiger met een ANWB-pasje op zak.

Voor de rest kan de ANWB mij niets schelen. De Kampioen gaat rechtstreeks in de lectuurzak voor mijn ouders. Het kan mij niet heel veel schelen hoe mooi de 13 Kastelen Route in het Centraal Massief is. En de kinderzitjestest lees ik wel op internet.

Nu vraagt de vereniging mij om mijn mening over kilometerheffing. Ze hebben een vragenlijst opgesteld en daaruit komt de mening van Nederland. Ik heb hem geprobeerd, maar ik er danig van in de war geraakt.

Er worden allemaal afwegingen van je gevraagd. Afwegingen voor het bedrijfsleven, voor mensen die veel rijden, voor mensen die weinig rijden, etc.

Moetbik zulke afwegingen maken? Als de minister deze afwegingen al op de ANWB afschuift, waarom schuift de ANWB ze dan op mij af? Horen ze daar zelf trouwens niet een mening over te hebben?

Ze weten dat ik graag op pad geholpen word alsijn auto stuk is. Maar voor de rest kun je net zo goed bij Route Mobiel zitten.

4 Comments

 1. _S1mone _S1mone 24 januari 2010

  @BjornFranke Daar stip je wat aan: waarom mogen de leden van RouteMobiel er niets over zeggen? #discrimidinges

 2. David David 24 januari 2010

  Het is sowieso gestoord dat die Eurlings zo’n beslissing ineens overlaat aan de leden van een organisatie waarvan lidmaatschap niet verplicht is, en die zelfs nog concurrenten heeft.
  Het is niet zo dat iedereen die geen ANWB-lid is (vanwege RouteMobiel, geen auto, of de gok bewust nemen) geen baat heeft bij het al dan niet aannemen van deze wet.
  Ikzelf, bijvoorbeeld, heb momenteel geen auto, maar ik ben er vrij zeker van dat dit binnen vijf jaar gaat veranderen. Het gaat dus ook mij aan, en met mij hordes andere mensen die op het moment even ANWB-lidmaatschapsloos zijn.
  Ik vind dit serieus reden genoeg om die Eurling vandaag nog op te laten flikkeren.

 3. mack mack 24 januari 2010

  Kilometerheffing is een grof schandaal. Ik ben tegen, tegen, tegen. Ik weet ook nog eens geen enkel voordeel behalve dat de schatkist er voller van wordt. Hef dan gewoon wat extra inkomstenbelasting zou ik zeggen.

Geef een reactie