Na 3 vragen en een vraag of 15 geef ik het op. Ik kom niet uit de kilometerheffingsenquête van de ANWB.

Ik ben ANWB-lid vanwege de Wegenwacht. Daar ben ik erg tevreden over. Ze hebben me bij iedere lege accu of kapotte gloeidingen weer op weg geholpen. Ik rijd een stuk prettiger met een ANWB-pasje op zak.

Voor de rest kan de ANWB mij niets schelen. De Kampioen gaat rechtstreeks in de lectuurzak voor mijn ouders. Het kan mij niet heel veel schelen hoe mooi de 13 Kastelen Route in het Centraal Massief is. En de kinderzitjestest lees ik wel op internet.

Nu vraagt de vereniging mij om mijn mening over kilometerheffing. Ze hebben een vragenlijst opgesteld en daaruit komt de mening van Nederland. Ik heb hem geprobeerd, maar ik er danig van in de war geraakt.

Er worden allemaal afwegingen van je gevraagd. Afwegingen voor het bedrijfsleven, voor mensen die veel rijden, voor mensen die weinig rijden, etc.

Moetbik zulke afwegingen maken? Als de minister deze afwegingen al op de ANWB afschuift, waarom schuift de ANWB ze dan op mij af? Horen ze daar zelf trouwens niet een mening over te hebben?

Ze weten dat ik graag op pad geholpen word alsijn auto stuk is. Maar voor de rest kun je net zo goed bij Route Mobiel zitten.