Press "Enter" to skip to content

Dansen met Barbra Streisand

Mijn eerste muzikale herinnering is “Woman in love” van Barbara Straisand. Ik vind het nog steeds een geweldig liedje om te horen. En het mooie is, ik voel het zelfde als de eerste keer dat ik me het herinnderde.

Ik weet eerlijk niet waarom. Ik kan ook niet onder woorden brengen waarom ik het mooi vind. Het enige dat ik weet is het moment dat ik het voor het op een gegeven moment opniew hoorde en wist dat dit niet de eerste keer was. Réjà vu.

Als ik Wikipedia moet geloven is was het nummer een hit in augustus 1980. Ik zal hem dus gehoord hebben toen ik 2,5 was. Het moet een paar jaar later zijn geweest dat ik de herinnering had. Ik kan zelfs een jaar of 10 geweest zijn. Het enige dat ik weet is, dat ik een heel sterk gevoel had. Het gevoel van: wauw, wat is dit mooi.

Het was een knoeperd van een hit. Het heeft in tientallen landen op 1 gestaan. Al hoor je hem nu bijna nooit meer. Het is overigens wel een ultiem Sky Radio-nummer, misschien dat ze hem daar draaien. Barry Gibb van de BeeGee’s schreef het nummer. En Dana International of all people coverde het.

Eerlijk gezegd heb ik niets met Barbara Streisand. Nooit heb ik bewust een film van haar gezien. En andere muziek kan ik mij niet herinneren. Eigenlijk ken ik haar van een radiopresentatrice die haar naam altijd bijzonder uitsprak: [Bar-ba-rah Straai-zèèènd] en van de comedyserie The Nanny.

Veel belangrijker is de volgende vraag: Zou mijn liefde voor muziek op dát moment in zomer van 1980 geboren zijn? Dankzij een liedje van een BeeGee dat gezongen wordt door het idool van Nanny Fine? Het zou zomaar kunnen

Want elke keer als ik muziek écht mooi vind dan voelt het ongeveer hetzelfde. Al komt het zelden voor dat ik echt dichtbij dat gevoel kom. En ik zal best mooiere muziek hebben gehoord. Maar de kracht van deze muziek zit in de herinnering. De herinnering aan een moment waar ik bijna niets meer van weet.

Ik vraag me af wat voor moment dat is geweest. Hoe reageerde ik? Bjorn, 2,5 jaar oud, hoort muziek op de radio en vindt het mooi. Ging hij dansen? Ik hoop dat het dan een soort schuivelen is geweest, want dat kan het best op dit nummer. Maar ja, schuivelt een peuter? Of zat ik gewoon lekker weg te dromen?

Ik weet het niet goed. Beide kunnen. Ik ben nu niet echt een danser. Laatst heb ik wat bewogen op de dansvloer bij een bruiloft. Schaamte en zelfbewustzijn zijn doorgaans dingen die in de loop der jaren ontstaan. Als dat het geval is, dan heeft deze peuter ongetwijfeld gedanst op “Woman in love” van Barbara Streisand.

Weet je wat? Ik zet YouTube even aan. Eleanor is net naar boven en de televisie kijkt niet terug. Doe ik het gewoon even weer.

6 Comments

 1. mack mack 30 juli 2012

  En we kennen haar nichten, Barboroah Drijfzand en Barboroah Spreidstand.

  • Bjorn Bjorn Post author | 1 augustus 2012

   🙂 babsjuh!

 2. Rob Rob 29 augustus 2012

  Dat heb ik nou met het nummer ‘Visite’.

  • Bjorn Bjorn Post author | 2 september 2012

   @Rob, Nais! Daar komen toch ook Mickey Mouse en Kermit de Kikker in voor?

 3. Margo Margo 24 oktober 2012

  Ja, dat ken ik natuurlijk wel. Is een mooi nummer helemaal in de stijl van de Beegees van die jaren. Barbra Streisand is een heel goede zangeres, maar ze is een beetje in de vergetelheid geraakt.

  • Bjorn Bjorn Post author | 26 oktober 2012

   Niet bij The Nanny 🙂

Geef een reactie