Press "Enter" to skip to content

Dag 1

Dinsdag was D-Day. Om 9 uur hadden wij een afspraak bij de notaris om de huis-, grond- en hypotheekakte te laten passeren en voor het eerst onze relatie op papier te zetten. We wonen samen, daarvan is nu akte gemaakt.

Het was een heel gedoe om de hypotheek te regelen. We waren al door de acceptatie heen, maar het papierwerk liet lang op zich wachten bij de geldverstrekker. Enorm balen, want daardoor konden wij pas twee weken later ons huis in. Veel heen en weer gebel, gedoe en geouwehoer. De oplevering van de woning was gewoon doorgegaan, alleen mochten we de sleutel niet houden. Gelukkig waren ze bij de projectontwikkelaar flexibel en gingen ze niet gelijk dreigen met boeteclausules et cetera. De medewerker die het huis opleverde vond het vervelend dat hij de sleutel in zijn zak moest houden. Helaas krijg je daarmee, zonder koevoet en beschadigingen, de voordeur niet open.

Op de heenweg naar de notaris kwamen wij stomtoevallig de bewuste medewerker tegen. Ik dacht persoonlijk dat hij naar de notaris was geweest om daar alvast de sleutel te droppen. Was dat maar geen leugen. Toen wij hem gingen bellen bleek hij in Sneek, of all places, te zitten. Hij zou tegen een uur of vier terug zijn in Groningen. Hij zat midden in een oplevering en zou later terugbellen. En we hadden net de hele auto volgezet met spullen om te gaan klussen. Gelukkig was het mogelijk om om 12 uur de sleutel op te halen in Joure. Hij zou bij het Haj

One Comment

  1. Bambi Bambi 30 juni 2004

    Man man wat een boudel.
    Alles toch nog goedgekomen en nu flink aan de slag.
    Kan broer bij jouw helpen 🙂
    Wel even foto’s maken voor de (weblog)show

Geef een reactie